Kako izgleda doručak Novaka Đokovića? Ovo je energetska bomba koju teniser obožava

Nedeljko TIšanović Vesti 16.09.2024 20:21 0

Ono šta je specifično jeste to da je njegova ishrana vrlo lagana.

Novak Đoković

Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković nedavno je gostovao u emisiji "Putem šampiona", gde je u razgovoru sa voditeljima odgovarao na pitanja koja interesuju sve ljubitelje njegovog lika i dela. 

Voditeljka Dragana Kosjerina ga je pitala jednostavno pitanje na koje je on imao vrlo kratak odgovor. Nju je zanimalo šta je za Novaka najbolji doručak.

Voće ili neka kaša — kratko je odgovorio Nole.

Srpski teniser Novak Đoković još jednom je potvrdio ono što je više puta isticao u medijima: njegova ishrana je jednostavna i bogata namirnicama biljnog porekla, pre svega voćem i povrćem. On posebno naglašava važnost zelenog smutija koji pravi od raznih vrsta voća, soka od jabuke, celera, nane, alga, spanaća i kelja. Iako se možda čini neobičnim, Đoković tvrdi da je ovaj energetski napitak izuzetno ukusan.

Đoković pije ovaj smuti gotovo svako jutro kako bi se razbudio. On priprema različite varijante svog recepta, ali važno mu je da smuti bude na bazi celera i da ne sadrži dodatni šećer.

Nakon smutija, Novak prelazi na konkretan doručak koji se sastoji od muslija ili granole, obogaćenog malinama, jagodama, borovnicama, bananama, orašastim plodovima i semenkama. Povremeno dodaje i grčki jogurt ili manuka med.

Dan počinjem sa toplom vodom i limunom da bih pomogao svom telu u procesu detoksikacije. A onda pijem sok od celera na prazan stomak. Jedem mnogo voća u prvom delu dana. Jedem puno salata...Preferiram ishranu na biljnoj bazi i ne volim da jedem hranu koja zahteva mnogo energije za varenje. Nastavljam sa laganom hranom kao što su krompir, sladak krompir, kinoa, proso, divlji pirinač — ispričao je teniser u emisiji "In Depth With Graham Bensinger" pre nekoliko godina.

 

Bonus video: 

 

Komentari (0)
Loading