Neverovatna priča, ona je pravi heroj: Slađana Dragićević rodila u 55. godini nakon 11 pokušaja vantelesne oplodnje

Slobodanka Ćorić Vesti 13.09.2024 14:54 0

Slađana je u 55. godini života, posle 11 pokušaja vantelesne oplodnje, uspela da donese na svet zdravog dečaka

porođaj

Printscreen/TV Pink

Slađana Dragićević (55) juče je na svet donela dečaka, ostvarivši svoj dugogodišnji san uprkos velikim izazovima. Nakon više od deset godina borbe sa neplodnošću, Slađana je konačno uspela da pobedi i donese zdravog sina na svet.

Ginekolog Dejan Pavlović izjavio je za Novo jutro na TV Pink da je trudnoća pacijentkinje bila izuzetno komplikovana.

„Ovo je zaista jedinstven slučaj. Slađana je u 55. godini života, posle 11 pokušaja vantelesne oplodnje, uspela da donese na svet zdravog dečaka. Ona je pravi heroj, a mi smo, koliko smo mogli, pomogli da njena komplikovana trudnoća završi uspešno,“ rekao je ginekolog Pavlović. On je naglasio da su ovakvi slučajevi retki i da je ključ uspeha bio upornost pacijentkinje.

porođaj

Printscreen/TV Pink

 

Pavlović je takođe istakao da se gornja granica za žene koje žele da postanu majke iz godine u godinu pomera. „Nauka je postigla neverovatne rezultate. Imali smo pacijentkinju koja je u 61. godini rodila. Presrećan sam što ove žene uspevaju da se ostvare kao majke, jer to nisu žene koje su tek sada odlučile da postanu majke, već su to žene koje su godinama pokušavale,“ dodao je ginekolog.

On je poručio svim parovima koji se suočavaju sa problemima neplodnosti da ne odustaju, jer ne postoji striktna gornja granica starosti za majčinstvo. „Najvažnija stvar je da se ne odustaje i da se nastavi sa lečenjem,“ naglasio je Pavlović.

 

Komentari (0)
Loading