Šta se krije iza videа Kejt Midlton: Pet skrivenih značenja u snimku koji je objavila princeza od Velsa

Slobodanka Ćorić Vesti 10.09.2024 16:10 0

Tri minuta dug video, koji je prošlog meseca snimio Vil Varr, omiljeni reditelj para, fokusira se na značaj prirode i porodice

Will WARR / AFP / Profimedia

Will WARR / AFP / Profimedia

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, u ponedeljak je obelodanila da je završila sa ciklusom hemoterapije. Ovu vest je podelila putem videa bogatog simbolikom i pažljivo odabranim slikama.

Tri minuta dug video, koji je prošlog meseca snimio Vil Varr, omiljeni reditelj para, fokusira se na značaj prirode i porodice. U videu se pojavljuju princ Vilijam, princeza Kejt i njihovo troje dece: princ Džordž (11), princeza Šarlot (9) i princ Lui (6).

Britanski Telegraph je izdvojio pet skrivenih značenja u ovom intimnom porodičnom videu koji je princeza podelila:

Priroda kao izvor utehe i obnove

Priroda čini okvir videa koji je princeza objavila. Čak i kada je prvotno obelodanila da se bori sa rakom, pronašla je utehu u prirodi. Snimak prikazuje princezu kako se oslanja na drvo, zatvorenih očiju dok gleda u nebo, hoda poljem pšenice i drži žutog leptira. Priroda je bila ključna tema i u junu kada je govorila o svojim danima, a prikazana scena sa žalosnom vrbom na imanju Vindzor simbolizuje snagu i utehu koju pronalazi u prirodi.

Princ Vilijam kao stena

Film prikazuje princa i princezu u interakciji na dosad neviđen način, pružajući retki uvid u njihov privatni svet. Princ Vilijam je prikazan kao velika podrška i izvor utehe za princezu, dok se u video snimcima prikazuje kako su bliski, smejuci se i ljubeći se.

Važnost porodice

Porodica zauzima centralnu ulogu u videu, uključujući njihovu decu i princezine roditelje, Karol i Majkl Midlton. Snimci prikazuju decu kako se igraju, penju po drveću i uživaju na pikniku, pokazujući kako princeza prepoznaje jednostavne, ali važne stvari u životu.

Zrnati stil 

Veliki deo videa snimljen je u staromodnom zrnatom stilu, podsećajući na stare kraljevske videozapise. Ovaj stil podseća na obiteljske trenutke snimane kamerom ili filmskim trakama koje su često koristili pokojna kraljica Elizabeta II i princ Filip.

Vožnja Land Rovera i osećaj nezavisnosti

Kratki snimak princeze kako vozi Land Rover imanjem Sandringem pokazuje njenu spremnost da preuzme kontrolu nad svojim životom. Ova scena podseća na pokojnu kraljicu i princa Filipa, koji su često viđeni kako voze po kraljevskim posedima. Krupni plan princezine ruke na menjaču takođe pokazuje da ne nosi svoj poznati zaručnički prsten od safira.

Ovaj video ne samo da simbolizuje borbu princeze sa bolešću, već i odražava njen povratak zdravlju i radosti uz podršku porodice i prirode.

 

Komentari (0)
Loading