Stižu lepe vesti iz kraljevske porodice, gotovo je: Kejt Midlton objavila da je završila sa "preventivnim hemoterapijama"

Nedeljko Tišanović Vesti 09.09.2024 22:01 0

Ovo je novi korak ka njenom oporavku...

Will WARR / AFP / Profimedia

Will WARR / AFP / Profimedia

Princeza od Velsa Kejt Midlton je danas objavila da je "preventivne hemoterapije" nakon zdravstvenih problema koje je imala ranije ove godine i da planira da se posveti "lakšem programu" javnih angažmana u narednim mesecima. Istovremeno, ona je naglasila da je sada fokusirana na očuvanje zdravlja i borbu protiv raka, priznajući da su poslednjih devet meseci bili "strašni i nepredvidivi" za njenu porodicu. Kajt je istakla da je to iskustvo njoj i njenom suprugu, princu Vilijamu, omogućilo da "razmisle i budu zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje često uzimamo zdravo za gotovo. Da jednostavno volimo i budemo voljeni."

Uz princezinu ličnu poruku, priložen je i video koji traje tri minuta, a prikazuje nju i Vilijama u Norfolku sa njihovom troje dece - prinčevima Džordžom, princezom Šarlotom i princom Luisom. Video, snimljen prošlog meseca, prikazuje porodicu kako se veselo igra na plaži i u šumi, a Vilijam i Ketrin leže zajedno na ćebetu, grle svoju decu i razmenjuju poljupce.

 

 

U svojoj poruci princeza kaže:

Kako se leto bliži kraju, ne mogu da vam kažem kakvo je olakšanje što sam konačno završila hemoterapiju. Poslednjih devet meseci bili su neverovatno teški za nas kao porodicu. Život kakav poznajete može se promeniti u trenu i morali smo da pronađemo način da se krećemo kroz olujne vode i nepoznati put. Putovanje je složeno, zastrašujuće i nepredvidivo za sve, a posebno za one koji su vam najbliži. Uz poniznost, to vas takođe dovodi licem u lice sa vašim sopstvenim ranjivostima na način na koji nikada ranije niste razmatrali, a sa tim i novu perspektivu na sve. Ovo vreme je pre svega podsetilo Vilijama i mene da razmislimo i budemo zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo. Jednostavno voleti i biti voljen — rekla je princeza od Velsa, piše DailyMail.

Ona se osvrnula na svoje planove u narednim mesecima.

Sada je moj fokus da uradim sve što mogu da ostanem bez raka. Iako sam završila hemoterapiju, moj put ka izlečenju i potpunom oporavku je dug i moram da nastavim da se pridržavam svakog dana kako dolazi. Međutim, radujem se što ću se vratiti na posao i preduzeti još nekoliko javnih angažmana u narednim mesecima kada budem mogla. Uprkos svemu što je prošlo, ulazim u ovu novu fazu oporavka sa obnovljenim osećajem nade i uvažavanja života. Vilijam i ja smo veoma zahvalni na podršci koju smo dobili i izvukli smo veliku snagu od svih onih koji nam pomažu u ovom trenutku. Svačija ljubaznost, empatija i saosećanje su bili zaista važni. Svima onima koji nastavljaju sopstveni put protiv raka, ostajem sa vama, rame uz rame, ruku pod ruku. Iz tame može doći svetlost, pa neka ta svetlost sija kaže Kejt Midlton.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading