U 99. godini još uvek traži posao, mladima održao lekciju: Slavni glumac dobio prestižnu nagradu, posle 75 godina karijere fali mu još jedna

Nedeljko Tišanović Vesti 09.09.2024 18:15 0

Ova uspeh je za gromoglasni aplauz...

SplashNews.com / Splash / Profimedia

SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dik van Dajk je na dodeli "Creative Arts Emmy Awards" napravio istorijski trenutak i uz to se našalio da još uvek "traži posao", prenosi Daily Mail. Ovaj legendarni glumac će u decembru napuniti 99 godina, a tokom subotnje dodele, zahvaljujući specijalu "Dick Van Dyke: 98 Years of Magic", dostigao je rekord kao najstariji dobitnik Emija, zajedno sa scenaristom Normanom Learom, koji je ovu nagradu primio 2020. godine u istoj dobi.

Van Dajk, koji ima 75 godina karijere iza sebe, izrazio je nadu da je u tom periodu uspeo da nasmeje ljude i ne može da veruje da još uvek nastupa.

Nadam se da sam nasmejao ljude u ovih 75 godina koliko sam u ovom poslu. Ne mogu da verujem da sam još uvek ovde i da nastupam — rekao je.

Glumac se zatim, kako prenosi Daily Mail, osvrnuo oko sebe i onda se našalio:

Tražim posao ako neko ima.

Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Amy Sussman / Getty images / Profimedia

 

 

Dao je savet i svojim mlađim kolegama.

Proći ćeš kroz teške trenutke i mnogo audicija... ali moraš ostati ustrajan. Budite strpljivi ako imate poverenja u sebe, a veoma je važno verovati da to možete da uradite rekao je.

Na pozornici mu se pridružila i supruga Arlen Silver, koja je učestvovala na snimanju u svojstvu producentkinje. 

Mlada dama koja je dobila ovu nagradu, možda mislite da je reč o nepotizmu i razumem to, ali ona je sama dobila posao kao producentkinja specijala Dika van Dajka jer me poznaje iznutra i spolja i zna kako radim rekao je o svojoj supruzi.

Glumac je u svoj govor ubacio dosta crnog humora pa je tako pozvao sve na svoju komemoraciju.

Pozivam vas sve na svoju komemoraciju. Još nemam datum, ali se ne osećam baš najbolje — našalio se dobitnik Emija i osvrnuo i na još jednu nagradu koja mu nedostaje da postigne EGOT status, a to su Oskari.

Posthumno, moguće — dodao je glumac, prenosi Deadline. 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading