Nije sve otišlo Vilijamu i Hariju: Ime muškarca kojem je princeza Dajana ostavila deo bogatstva šokiralo je svet

Tatjana Badarević Vesti 24.08.2024 13:03 0

Princeza Dajana nije skrivala koliko joj je značio batler Pol Barel.

Profimedia

Profimedia

 

Poslednjeg dana avgusta 1997. svet je potresla vest o smrti svima omiljene princeze Dajane. "Princeza naroda" imala je samo 36 godina kada je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Upravo zbog njene mladosti mnoge je iznenadila činjenica da je Dajana sastavila testament koji je stupio na snagu puno ranije nego što se iko nadao, kako piše RD.

Iza sebe je ostavila dva tada maloletna sina, prinčeve Vilijama i Harija. U testamentu za koji se veruje da je sastavljen nedugo nakon njenog razvoda od tadašnjeg princa, sada kralja Čarlsa III, vrednost Dajanine imovine procenjena je na 21.711,485 funti, što je više od 30 miliona dolara.

 

 

Pozamašnu sumu od 1,4 miliona dolara Dajana je ostavila fondaciji kojom upravljaju i njena deca, a svaki od dvojice prinčeva dobio je jednak 'komad'. Fondaciji su predate i sve raskošne haljine i nakit koji je posedovala, pa njene snaje Kejt Midlton i Megan Markl često koriste kultne primerke iz arhivske kolekcije.

U nizu naslednika Dajanine imovine bilo je i 17-oro dece kojima je princeza lično bila kuma. Sve njene stvari sentimentalne vrednosti poput fotografija, umetnina i posuđa otišle su njima.

Možda najviše zbunjuje činjenica da je Dajana u testament uključila svog voljenog batlera Pola Barela, kojem je ostavila 70.000 dolara. Svoju majku Lejdi Fransis i jednu od sestara Lejdi Saru izabrala je kao poverenike i izvršitelje svog testamenta.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading