Žvaće mu hranu, kupa se i spava sa njim, a on ima 13 godina: Bizarnim odnosom sa sinom šokirala javnost

Tatjana Badarević Vesti 24.08.2024 10:31 0

Ališia Silverstone ima jako specifičan odnos sa svojim sinom zbog kojeg je mnogi kritikuju.

Ališa Silverstone

Profimedia

 

Zvezda filma "Clueless", Ališa Silverstone, pauzirala je glumačku karijeru kako bi se posvetila vaspitanju sina Beara (13). Glumica je jednom prilikom progovorila o bliskom odnosu sa sinom, a mnoge je šokiralo njeno priznanje da i dalje spavaju u istom krevetu te da ga ona i dalje kupa.

O svojim "alternativnim" metodama roditeljstva pisala je 2014. i u knjizi "The Kind Mama". Tada je puštanje bebe da spava u kolevci uporedila sa zanemarivanjem deteta, a 2020. otkrila je i kako se ona i njen sin Bear zajedno kupaju.

Stručnjakinja za roditeljstvo i psiholog Rina Patel oštro ju je kritikovala.  "Njeno preterano nežno roditeljstvo može dovesti do problema s granicama kada je u pitanju dečakov razvoj. Trebala je da prestane s njim da deli krevet puno ranije, kad je imao pet godina", smatra Patel.

Ališa Silverstone

Profimedia

 

 

"Ja sam samo mama puna ljubavi", rekla je glumica, no psiholog se s njom ne slaže.

'Kada dete počne da preispituje ​​razliku među polovima, uđe u pubertet i/ili počne pokazivati ​​nervozu, s praksom zajedničkog spavanja treba prestati. Može biti već s pet godina. Takozvano produženo roditeljstvo može stvoriti preteranu zavisnot, ograničiti razvoj samostalnosti i dovesti do problema u drugim vezama, uostalom, zbog toga jednog dana može postati i meta maltretiranja", upozorila je za Daily Mail.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading