Majka i žena ga tukle, umro u najvećim mukama, a bio najveći zavodnik: Životna priča slavnog glumca ledi krv u žilama

Nedeljko Tišanović Vesti 18.08.2024 17:51 0

Život ga nije mazio, pretrpeo je strašne traume.

EPA

EPA

Na današnji dan rođen je američki glumac Patrik Svejzi, poznat po svojim ulogama u seriji "M.A.S.H." iz 1981. godine i filmu "Prljavi ples" iz 1987. godine, koji mu je donio svetsku slavu i učinio ga jednim od najvećih seks simbola Holivuda. Njegova karijera ostala je upamćena i nakon njegove smrti 2009. godine.

Međutim, iako je bio ikona glumišta, njegova udovica Lisa Niemi otkrila je u dokumentarcu "Ja sam Patrik Svejzi“ da je njegov život bio daleko od savršenog. Lisa je izjavila da je njegova majka, Petsi Svejzi, tokom njegove mladosti bila fizički nasilna prema njemu. 

Znala je biti veoma nasilna — otkrila je Lisa.

Petsi Svejzi bila je poznata koreografkinja i instruktorka plesa, koja je svog sina vodila na časove plesa i obučavala mnoge uspešne umetnike. Patrick je takođe išao na časove kod svoje majke, a Lisa je otkrila da je Petsin perfekcionizam često prelazio u fizičko zlostavljanje. 

Patrik je Lisi ispričao da je njegova majka tukla njega tokom njegovog detinjstva, a rekao joj je i da se to nasilje završilo kada je na njegov 18. rođendan Petsi nasilno držala svog sina na podu, dok je njegov otac Dežsi nije intervenisao i rekao Petsi da će se razvesti ako nastavi sa nasiljem.

—  Nikada ga više nije udarila nakon toga —  dodala je Lisa.

Petsi je i sama trpela nasilje u detinjstvu, a Lisa je njeno ponašanje opisala kao "primer onoga što se događa u porodicama gde je nasilje prisutno." Lisa i Patrik su se upoznali kada je on napunio 18 godina, kada je Lisa upisala časove u Petsinoj školi plesa. Nakon što se Patrik odselio iz majčine kuće, počeo je pozitivnije gledati na njihov odnos.

Nakon smrti Patrikovog oca Džesija 1982. godine, Petsi je postala bliža sinu i snahi, koji nikada nisu imali decu.

 Petsi je znala biti vrlo kritična i negativna. Ali shvatila je da ako želi da bude bliska s nama, moraće da postane malo ljubaznija, i to je i učinila —  rekla je Lisa.

Patrick je ostao blizak sa majkom sve do svoje smrti, koja je nastupila u septembru 2009. godine zbog raka pankreasa. Petsi je preminula od komplikacija moždanog udara u septembru 2013. godine, kada je imala 86 godina. Lisa je opisala Petsi kao „komplikovanu ženu, intenzivnu i sa neverovatnom životnom snagom,“ dodajući da je Patrik apsolutno voleo i poštovao svoju majku.

Lisa je demantovala glasine koje su tvrdile da je ona sama bila nasilna prema Patricku. Jedan navodni prijatelj para tvrdio je da je Lisa bila nasilna prema Patriku tokom njegovog lečenja. Ona je sve to demantovala. 

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading