Zgrnula brdo para od tuđe nesreće, a sad joj preti doživotna robija: Evo ko je "kraljica ketamina" umešana u smrt Metjua Perija

Tatjana Badarević Vesti 17.08.2024 15:17 0

Džesvin Sangha, poznatija kao "kraljica ketamina" je jedna od pet uhapšenih osoba u slučaju Metjua Perija.

metju

Shutterstock

 

Džesvin Sangha (41), poznata kao "kraljica ketamina Los Anđelesa", jedna je od pet uhapšenih osoba zbog umešanosti u zaveru oko distribucije ketamina od kojeg je poznati glumac Metju Peri preminuo. Dvojica lekara isprva su glumcu nabavljala zalihe ketamina, a kada su lekovi postali preskupi, nabavljao ih je iz drugih izvora, uključujući i Džesvin.

"Kraljici ketamina" preti doživotni zatvor

Trenutno se ona suočava s devet tačaka optužnice povezanih sa smrću glumca, a osim distribucije ketamina optužena je i za održavanje prostora gde se nalazila droga te posedovanje s namerom distribucije metamfetamina, piše Unilad. 

Iako se izjasnila da nije kriva, ako je ipak osude po svim tačkama optužnice, preti joj doživotni zatvor. Sudija joj je odbio zahtev za puštanje na slobodu te će u pritvoru ostati do sledećeg zakazanog ročišta 15. oktobra.

Prema tužiocima, Sangha je distribuirala ketamin i druge ilegalne droge u severnom Holivudu od 2019. godine. Na konferenciji za novinare u četvrtak američki državni advokat Martin Estrada opisao je njen dom kao radnju za prodaju droge. Rekao je da je pretragom njene kuće pronađeno oko 80 bočica ketamina, metamfetamina, kokaina i ksanaksa.

Pre pet godina prodala je ketamin čoveku koji se nakon toga predozirao

Tužioci su nadalje optužili Sanghu da je bila svesna opasnosti ketamina, rekavši da je u avgustu 2019. prodala ketamin čoveku po imenu Kodi Meklauri nekoliko sati pre nego što je umro od predoziranja. Kada je Meklaurijev rođak javio Sanghi da ga je njen ketamin ubio, ona je navodno pretražila na Guglu: "Može li ketamin biti naveden kao uzrok smrti?"

Jedan od ostalih osumnjičenih optuženih za Perijevu smrt, Erik Fleming, navodno je u optužnici rekao da Sangha "posluje samo s vrhunskim i slavnim osobama".

Prema BBC-ju, dilerka droge je svoj ekstravagantni životni stil pokazivala na društvenim mrežama objavljujući sadržaje sa zabava i svojih luksuznih odmora u Japanu i Meksiku.

Otkrivena je kriminalna mreža

Podsećamo, osim "kraljice ketamina", uhapšeni su i dr. Salvador Plasencia (42), dr. Mark Čavez (54) te glumčevi lični asistenti Kenet Ivamasa (59) i Erik Fleming (54). BBC izveštava da je istraga otkrila široku kriminalnu mrežu dobavljača ketamina koji su lek isporučivali Periju te da su iskoristili njegove probleme sa zavisnošću.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

 

Ivamasa i Fleming spominju se kao saradnici u zaveri. Sangha i Plasencia radili su s njima na distribuciji ketamina Periju od septembra do oktobra prošle godine. Dali su mu otprilike 20 bočica ketamina za 55 hiljada dolara u gotovini, iskorišćavajući njegove probleme sa zavisnošću, navode vlasti.

Bočicu su naplaćivali čak 2000 dolara

"Kraljica ketamina" je glumcu prodala 50 bočica ketamina za 11 hiljada dolara, a istražitelji su dodali da je jedna serija ketamina koju je prodala bila povezana s Perijevom smrću u oktobru prošle godine. Policija je navela da su osumnjičeni videli priliku za brzu zaradu i naplatili bočicu ketamina, koja inače košta 12 dolara, čak 2000 dolara.

Bonus video:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading