Imala je sve, a onda je propala preko noći: Najpoznatijoj voditeljki na svetu "presudila" jedna šokantna objava

Tatjana Badarević Vesti 16.08.2024 21:32 0

Elen Deženeres je bila glavno voditeljsko lice američkog šoubiznisa, a njena karijera duga dve decenije naglo je prekinuta.

Elen Dedženeres

Profimedia

 

Njeno ime zna ceo svet, a skoro svi su videli barem jedan isečak iz popularnog tok šoua. Sve se to srušilo u roku od nekoliko nedelja, i to kad se najmanje nadala. Elen Dedženeres bila je glavno voditeljsko lice američkog šoubiznisa, a njena više od dva decenije duga karijera naglo je prekinuta zbog obične objave na X-u (nekadašnjem Tviteru).

U njenoj emisiji "The Ellen DeGeneres Show" kroz godine su se pojavile brojne zvezde, a iz njih je uvek uspela da izvuče najveće tajne. No, iako je na televiziji sve izgledalo kao bajka, pozadinu svega otkrio je komičar Kevin T. Porter u martu 2020. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elite Daily (@elitedaily)

 

Naime, Porter je na tadašnjem Tviteru od korisnika zatražio da podele najluđe priče koje su čuli o tome da je Elen zla, a dobio je čak  2600 odgovora. Jedan od prvih kritičarki koja je progovorila bila je Niki de Džeger, transrodna blogerka pod imenom Nikkitutorials.

Ona se u Eleninom šouu pojavila u januaru 2020. kako bi govorila o svojoj transrodnosti, a samo mesec dana kasnije priznala je da ovo iskustvo nije bilo ono čemu se nadala.

"Dopustite mi da kažem da postoji velika razlika između ovog šoua i Elen Dedženeres, i to govorim u korist ovog šoua", rekla je u holandskom tok šou "De Wereld Draait Door". Zatim je dodala da je Elen u stvarnosti hladna i distancirana.

U proleće 2020. Elen je snimala emisiju u svom domu tokom pandemije koronavirusa, no njene šale o tome da u istoj odeći sedi u svom skupocenom domu 10 dana nisu najbolje prošle. Jedna od poznatih zvezda koja je doživela neprijatan trenutak s Elen bila je poznata glumica Dakota Džonson.

 

 

Naime, kada ju je Elen upitala kako je prošla njena rođendanska zabava, dodavši da nije bila pozvana, Dakota je uzvratila :"Zapravo, ne, to nije istina, Elen. Bila si pozvana. Zadnji put kad sam bila u emisiji, prošle godine, takođe si prigovarala što te nisam pozvala. Ali nisam ni znala da želiš biti pozvana, zapravo nisam mislila da ti se sviđam kao osoba.''

Kad ju je Elen ispitivala, sumnjajući u ono što je Dakota rekla, odgovorila je: "Pitajte sve. Pitajte Džonatana, vašeg producenta". Njihov razgovor brzo se proširio internetom, a mnogi se i danas sećaju te neprijatne situacije. U januraru 2020. BuzzFeed je takođe objavio ispovest s jednim sadašnjim i 10 bivših radnika koji su naveli rasizam, zlostavljanje na radnom mestu i polno uznemiravanje kao deo svoje dnevne rutine na poslu.

"Ono 'budi ljubazan' događa se samo kad su kamere uključene. Sve je za pokazivanje. Znam da daje novac ljudima i pomaže im, ali to je samo za javnost", rekao je jedan radnik.

Većina optužbi odnosila se na radno mesto uopšteno, uključujući starije zaposlene osim Elen. Deset bivših radnika posebno je optužilo tri izvršna producenta, Eda Glavina, Meri Koneli i Endija Lasnera za zlostavljanje. Do avgusta 2020. WarnerMedia je pokrenula internu istragu, Elen se zvanično izvinila svojim radnicima, a izvršni producenti Ed Glavin, Kevin Lehman i Džonatan Norman otpušteni su iz emisije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WHOOPSEE (@whoopsee.it)

 

U njenu odbranu stale su mnoge poznate osobe poput Eštona Kučera, Kejti Peri, Skutera Brauna i Kevina Harta. Podršku joj je pružila i supruga Porša de Rosi, ali to nije bilo dovoljno da sačuva gledanost emisije. Poslednju epizodu Ellen DeGeneres Showa emitovala je 26. maja 2022. nakon 19 sezona. Danas sa suprugom živi povučenijim životom i retko je viđamo u javnosti.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading