Nije problem samo u sajentologiji, razlozi su još bizarniji: Evo zbog čega tačno Tom Kruz već 11 godina nema kontakt sa ćerkom

Tatjana Badarević Vesti 13.08.2024 20:37 0

Otkako su se on i Kejti rastali, glumac gotovo da nije provodio vreme s naslednicom.

Tom Kruz

Profimedia

 

O odnosu Toma Kruza sa jedinom ćerkom Suri i dalje kruže brojne kontroverzne priče, a mnogi mu zameraju što je Sajentološku crkvu, kojom je godinama opsednut, stavio ispred nje. Takođe, otkako su se on i Kejti rastali, glumac skoro da nije provodio vreme sa naslednicom.

Mediji su godinama pisali kako mu upravo načela te verske zajednice zabranjuju kontakt sa ćerkom i bivšom suprugom, i to samo zato što nisu deo slavnog kulta.

Tom Kruz

Profimedia

 

 

"Tom nikada nije nameravao da se udalji od ćerke i nada se da će jednog dana popraviti odnos. Kruz je bio svestan i priznao je da je Kejti Holms tražila razvod kako bi zaštitila ćerku od sajentologije i zajednice vernika kojoj pripada njen bivši suprug", otkrio je svojevremeno izvor blizak glumcu.

U sajentologiji postoji koncept diskonekcije koji je jako bitan sajentolozima, a predstavlja prekid svih veza između sajentologa i prijatelja, kolega i članova porodice za koje se smatra da su neprijateljski raspoloženi prema ovoj religiji. Među sajentolozima se prekid veze smatra važnom metodom za uklanjanje prepreka duhovnom rastu.

Tom Kruz

Profimedia

 

 

Prema izjavama Crkve, diskonekcija se koristi kao "poslednje utočište" samo ako ljudi koji se protive sajentologiji ne prestanu sa svojim protivljenjem, čak ni nakon što im se daju "prave informacije" o sajentologji, jer veruju da su antagonisti Crkve samo oni koji imaju lažne podatke.

Tom Kruz, međutim, nikada nije javno rekao da ne želi da ima ništa sa svojom ćerkom, a nije poznato da li ju je i formalno obavestio da ona više nije deo njegovog života. Ipak, poznato je da je devojka nedavno prestala da koristi njegovo prezime, te se sada predstavlja kao Suri Noel.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading