Crna sudbina neće zaobići ni princa Džordža: Dok mu se mama bori sa kancerom, čeka ga još jedan težak udarac

Tatjana Badarević Vesti 13.08.2024 18:02 0

Koliko god se s nekim pravila ne slagali, članovi kraljevske porodice moraju da ih slede i poštuju.

Princ Džordž

Profimedia

 

Kraljevske porodice pune su raznih pravila ponašanja, ali i pravila koja bi mogla sprečiti povrede i smrti svojih članova porodice. Ni britanska porodica u tom pogledu nije izuzetak. Imaju niz važnih mera kako bi zaštitili najistaknutije članove. Koliko god se s nekim pravila ne slagali, moraju ih slediti i poštovati.

Uvek sa sobom nose svoj alkohol kako ih neko ne bi otrovao. U slučaju da moraju negde na sahranu, u kovčegu uvek imaju crnu odeću. Princu Vilijamu (41) je dozvoljeno da leti avionom sa svojom decom, prinčevima Džordžom (10) i Luisom (5) te princezom Šarlot (8), ali to bi se moglo ubrzo promeniti.

Bivši pilot kralja Čarlsa (75), Grejem Lauri, ispričao je u podkastu "A Right Royal" časopisa Hello!, kako postoji pravilo koje Vilijam poštuje od svoje 12. godine, već gotovo 30 godina.

 

 

"Zanimljivo, avionom smo prevozili svo četvoro: princa, princezu, prinčeve Vilijama i Harija, sve dok princ Vilijam nije napunio 12 godina. Nakon toga je morao da leti posebnim avionom. Kad je Vilijam napunio 12 godina, on bi leteo u 125 iz Northolta, a mi bismo leteli u 146 s ostalo troje", ispričao je.

Džordž je 22. jula ove godine napunio 11 godina tako da mu je ostalo još 11 meseci tokom kojih može da leti sa porodicom.

 

 

Još se nagađa hoće li Džordž putovanje nastaviti sa svojom majkom, bratom i sestrom dok je Vilijam u drugom avionu ili će Džordž morati baš da leti sam. To pravilo se poštuje kako bi se zaštitila linija nasleđivanja. Pravilo se može prekršiti ako monarh izda dopuštenje, ali ne preporučuje se da su u avionu dva ili više naslednika trona za slučaj da dođe do nesreće.

Usput, treba napomenuti kako kralj sa sobom uvek ima zalihe krvi, kao i doktora, čak i tokom leta.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading