Bogatstvo i slava nisu obezbedili srećan život, razmišljala o samoubistvu: Megan Markl otvorila dušu i ispričala sve o zlostavljanju koje je doživela u kraljevskoj porodici?

Nedeljko Tišanović Vesti 05.08.2024 17:51 0

Zastrašujuće stvari je doživela...

Megan Markl

Profimedia

Megan Markl je juče proslavila svoj 43. rođendan, a istog dana emitovan je deo njenog intervjua za CBS-ovu emisiju Sunday Morning. U razgovoru, u kojem je bila u društvu supruga princa Harija, vojvotkinja od Saseksa govorila je o veoma teškom periodu svog života. Otkrila je kako je tokom vremena kada je još bila članica britanske kraljevske porodice razmišljala o samoubistvu.

Takođe, u intervjuu je diskutovano o novom projektu The Parents Network njihove fondacije Archewell. Ovaj program je usmeren na pomoć roditeljima čija su deca pretrpela traume povezane sa korišćenjem društvenih mreža. Nakon dvogodišnjeg testiranja, program je sada dostupan roditeljima u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Kanadi.

Kada je novinarka pitala Megan Markl o njenoj odluci da podeli svoja teška iskustva, podsetila je na svoj intervju iz 2021. godine sa Oprom Vinfri, gde je izjavila da je u jednom trenutku izgubila volju za život. Tokom tog vremena, bila je izložena intenzivnom medijskom pritisku u Velikoj Britaniji i osećala je da Harijeva porodica nije pružila odgovarajuću podršku.

Megan je ranije govorila o "zlostavljanju" koje je doživljavala na društvenim mrežama i internetu. U novom intervjuu, objasnila je novinarki kako je prepoznala "sličnosti" između svog iskustva i izazova s kojima se deca suočavaju zbog štetnih situacija na internetu, prenosi People.

Kada prođete kroz bilo koji nivo bola ili traume, verujem da je deo našeg isceljenja sposobnost da budemo stvarno otvoreni za razgovor o tome, makar je tako u mom slučaju. Nikada ne bih želela da se neko drugi tako oseća i nikada ne bih želela da neko pomisli na isto.

Nastavila je ona...

Ako će to što ću pričati o tome, spasiti nekoga ili ga podstaći da u svom životu stvarno, iskreno proveri u kakvom je stanju i da ne prepostavlja da je sve u redu, onda je vredno toga. Podneću tu žrtvu.

Ona se takođe osvrnula i na to da svoju decu Arčija i Lilibet želi da zaštiti od sšetnosti sadržaja koji dolazi sa interneta, 

Naša deca imaju tri i pet godina. Neverovatni su. Ali sve što kao roditelj želim da uradim jeste da ih zaštitim. Kao što možemo da vidimo u onlajn prostoru, ima dosta toga što treba popraviti i srećni smo što možemo da budemo deo te promene naglasila je.

Novinarka je dodala da se nada da će Lilibet i Arčiju imati ko da pomogne ako im to zatreba.

Ako znate kako da pomognete. U ovom trenutku došli smo do faze u kojoj gotovo svaki roditelj treba prvi da reaguje. Čak ni najbolji ljudi koji prvi reaguju na svetu ne bi mogli da prepoznaju znake potencijalnog samoubistva. To je zastrašujući deo ovoga — rekao je Hari.

Kako je Megan napomenula, sve treba posmatrati kroz pitanje koje neprestano treba ponavljati sebi - šta da je to moja ćerka, šta da je u pitanju moj sin.

— Ako na to gledate kroz objektiv kao roditelj, nema načina da to vidite na bilo koji drugi način osim da pokušate da pronađete rešenje.

 

 

Kontakt telefoni za besplatnu psihološku podršku: 

***Nacionalni servis za zaštitu mentalnog zdravlja Republike Srbije – telefon 0800/309309, svakog dana od 0-24h (Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“), svi pozivi su anonimni i besplatni

***Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva – telefon: 011/7777000, svakog dana od 0-24h, svi pozivi su anonimnii besplatni, kao i prethodno navedeni broj 0800/309309, opcija 1

**Institut za mentalno zdravlje, Beograd, Milana Kašanina 3 (Palmotićeva 37); telefon: 011/3307 500, radno vreme od 8-14h za prve preglede

 

Bonus video: 

@najzena.rs Koje 3 osobine biste voleli da Vaše dete nasledi od Vas 👶🏼🙂 #najzena #zena #foryou #fyp #viralvideo #fypシ゚ #viraltiktok ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading