Zovu je "čudo od deteta", sa 18 godina iza sebe ima već 2 medalje: Evo ko je Angelina Topić koja je briljirala na Olimpijskim igrama

Tatjana Badarević Vesti 02.08.2024 12:14 0

Angelina Topić je uprkos povredi uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Angelina Topić

Profimedia

Angelina Topić je srpska atletičarka, a 2022. godine proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope.

Ćerka je Dragutina Topića, jednog od najboljih srpskih atletičara svih vremena koji je ujedno i njen trener i velika podrška. 

Veliki uspeh ostvarila je na Evropskog prvenstvu u Rimu kada je skočila 1,97 metara, a po dolasku u Beograd je tada prčala o ocu Dragutinu Topiću kada je istakla da joj je tata najveći uzor u sportu i životu.

Dragutin Topić

Printscreen

 

 

Još jednom je rušila 201 centimetar i ostala je na 197 centimetara što joj je do sada lični rekord. 

Svoj prvi veliki korak u karijeri Angelina Topić je napravila kada je 1. juna 2022. godine u Atini preskočila 1,95 i za jedan centimetar je popravila rekord koji je držala Amra Temim od 1988. godine.

Angelina

AP Photo/Andrew Medichini

 

 

U 2023. godini oborila je svoj i državni rekord Srbije preskočivši 197 sm na mitingu Dijamantske lige u Parizu.

Turnir Dijamantske lige se održavao na istom mestu na kome je održano takmičenje u atletici na Olimpijskim igrama, pa je to sjajan pokazatelj u kako je dobroj formi i koliko je spremna za takmičenje na OI naša Angelina. Sada je iz trećeg puta preskočila 198 centimetara. 

Iako ima samo 18 godina, Angelina iza sebe ima već sve medalje, u Minhenu je bila bronzana, a u Rimu srebrna. Ovo su inače Angelini prve Olimpijske igre na kojima je pokazala veliku hrabrost.

Naime, veliku dramu je doživela najmlađa takmičarka u Parizu kada je na zagrevanju izvrnula zglob, nakon čega joj je ukazana medicinska pomoć i zavijen joj je povređeni deo noge.

Angelina je pokazala veliku hrabrost, uspele je da stisne zube i kroz bolove ode u finale!

Topićeva je iz trećeg pokušaja preskočila visine 1,88 i 1,92, dok je kiksnula na visini 1,95.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading