Novi sukobi u kraljevskoj porodici: Posvađali se princ Vilijam i kralj Čarls zbog dece

Slobodanka Ćorić Vesti 01.08.2024 17:55 0

Ove brige, posebno nakon što je Čarls saznao za svoju bolest, navodno su pogoršale napetosti između njih

Kralj Čarls

Profimedia

U novoj biografiji "Katrin, princeza od Velsa", autor Robert Džobson otkriva detalje o nedavnom sukobu između kralja Čarlsa i princa Vilijama. U središtu nesuglasica našli su se Kejt Midlton, princeza Šarlot, kao i princ Džordž i princ Luis. Čini se da otac i sin još uvek nisu uspeli da pronađu zajednički jezik.

Prema izveštajima, kralj Čarls je zabrinut jer veruje da stariji naslednik i njegova porodica ne shvataju ozbiljno pitanje sigurnosti. Ove brige, posebno nakon što je Čarls saznao za svoju bolest, navodno su pogoršale napetosti između njih. Čarls je postao naročito svestan opasnosti i rizika, što je uključilo pitanje sigurnosti helikopterskog prevoza. Kralj je čak Vilijamu, iskusnom pilotu, dao službeni dokument kojim priznaje rizike i preuzima odgovornost za svoje postupke tokom nesuglasica. Ova zabrinutost odražava stavove pokojne kraljice Elizabete, koja je takođe želela da Vilijam obustavi korišćenje helikoptera za prevoz porodice iz Kensingtonske palate u Anmer Hall u Norfolku.

Kraljica Elizabeta nije skrivala svoje stavove o ovom pitanju, kako prenosi jedan od njenih saradnika u novoj knjizi. Njeno protivljenje je proizašlo iz dubokog šoka nakon nesreće iz 1967. godine kada je njen kapetan poginuo u padu helikoptera. Iako Bakingemska palata obično ne komentariše privatne razgovore i stavove kralja Čarlsa, sigurnost članova kraljevske porodice je uvek prioritet kada se odlučuje o najbezbednijem načinu putovanja.

Komentari (0)
Loading