Princ Vilijam skinuo kraljicu sa plate: Posao dao osobi u koju ima ogromno poverenje

Slobodanka Ćorić Vesti 29.07.2024 14:21 0

On i princ od Velsa imaju seoske kuće koje se nalaze 20 milja udaljene u Norfolku. Zajedno su viđeni u junu na venčanju

vilijam

Profimedia

Kum princa Džordža, Vilijam Van Katsem (44), imenovan je za savetnika za imanje vojvodstva Kornvol. Ovo imanje, koje je vredno milijardu funti (oko 2,31 milijardu dolara), nasleđeno je od pokojne kraljice Elizabete II. i u poslednjoj finansijskoj godini ostvarilo je dobit od 23,6 miliona funti (oko 27,6 miliona evra).

Vilijam Van Katsem, jedan od najbližih prijatelja princa Vilijama, stručnjak je za logistiku, obnovljive izvore energije i izgradnju skladišta. Takođe je ovlašćeni geodet i poslovni savetnik. On i princ od Velsa imaju seoske kuće koje se nalaze 20 milja udaljene u Norfolku. Zajedno su viđeni u junu na venčanju Hju Grosvenora, vojvode od Vestminstera, i Olivije Henson u katedrali u Česteru.

Vilijam Van Katsem, koji je suosnivač i investicioni direktor u firmi za nekretnine, oženjen je Rozi, koja je sa svojom sestrom Lucijom osnovala uspešnu dizajnersku firmu Troy London. Njihove kreacije često nosi princeza od Velsa. Rozi Van Katsem je takođe bliska prijateljica princa od Velsa.

Ovo imenovanje dolazi nakon što je princ od Velsa odlučio da ukloni kraljičinu sestru, Anabel Eliot (75), sa platne liste. Anabel Eliot je nekoliko decenija bila plaćena za svoje usluge kao dizajnerka enterijera. Kralj, tadašnji princ od Velsa, zaposlio ju je 2005. godine, nakon svog braka s Kamilom, kao glavnu dizajnerku za svoja imanja.

Godišnji izveštaji vojvodstva detaljno opisuju da je Anabel bila plaćena u skladu sa tržišnim standardima, u rasponu od 19.625 funti (oko 23.000 evra) do 82.272 funte (oko 95.000 evra) za održavanje nekretnina za iznajmljivanje, kao i za ured vojvodstva i rasadnike biljaka. Pored toga, svake godine je dobijala dodatne iznose, u rasponu od 7.160 funti (oko 8.400 evra) do 90.285 funti (oko 106.000 evra), za kupovinu nameštaja i drugih potrepština.

Međutim, najnoviji izveštaji vojvodstva Kornvol otkrivaju da gospođa Eliot nije primila nikakvu naknadu za svoje usluge tokom 2023–2024. godine, što je prvi put u skoro dve decenije, piše Slobodna Dalmacija.

@najzena.rs Motivišemo vas da se borite za ono u šta verujete i da nikada ne prihvatite bilo šta manje od onoga što zaslužujete 💗#zena #najzena #fyp #foryoupage #fpyシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading