Doktor preminule glumice otkrio šokantne detalje poslednjih trenutaka: Evo šta mu je najteže palo

Slobodanka Ćorić Vesti 16.07.2024 14:20 0

Doerti je preminula u subotu, 13. jula, nakon što je otkrila 2020. godine da boluje od metastatskog četvrtog stadijuma raka

Doktor preminule glumice otkrio šokantne detalje poslednjih trenutaka: Evo šta mu je najteže palo

Profimedia

Onkolog koji je radio sa glumicom Šenon Doerti dok je bila pod lečenjem od raka dojke opisao je poslednje trenutke zvezde.

Doerti je preminula u subotu, 13. jula, nakon što je otkrila 2020. godine da boluje od metastatskog četvrtog stadijuma raka.

Dijagnoza je stigla nakon što je Doerti prvi put saznala 2015. godine da ima rak dojke. Bila je u remisiji 2017. godine, ali se bolest vratila 2019. godine.

Tokom svog iskustva s bolešću, Doerti je otvoreno govorila o svom zdravstvenom stanju, a u septembru 2016. godine je na Instagramu napisala da je "ključ" pronaći doktora koji "sluša vas i ceni vaše brige".

Doerti je pronašla takvu podršku u onkologu dr Lorensu D. Piro, ranije objašnjavajući da su imali "sjajan odnos, pun međusobnog poštovanja".

Nakon njene smrti, Piro je za People izjavio da su "odmah razumeli jedno drugo".

"Ponekad se jednostavno desi," nastavio je Piro. "Vibra je bila prava i razumeli smo se, shvatali smo šta drugi misli kao da smo se poznavali godinama pre nego što smo se sreli prvi put. Takvo je bilo naše iskustvo od početka do kraja."

Piro je nastavio deliti detalje o Doertiinim poslednjim trenucima, objašnjavajući da su odlučili nastaviti s lečenjem "dok god je to bilo moguće".

Doktor se priseća: "U poslednjem razgovoru koji smo imali, shvatila je da su se stvari prilično promenile.

"Razgovor je bio o ljubavi, podršci, brigama i nastavku borbe. Želela je nastaviti s lečenjem i boriti se, iako je njen fizički status doživeo pad. I to smo uradili", dodao je.

Piro, koji je opisao Doerti kao "nevjerojatnog borca", jasno je stavio do znanja da ne delanje nije bila opcija koja je bila "otvorena za raspravu". Dok je Doerti nastavljala "boriti se" u poslednjim nedeljama, takođe je počela dobivati više podrške.

"U poslednjim satima, osećala se vrlo udobno, spavala je i pripremala se za svoj odlazak, bila je okružena svojim najbližim prijateljima", rekao je Piro.

"Soba je bila ispunjena izabranom grupom prijatelja koji su joj pružali puno brige i podrške. Bilo je turobno i tužno, ali i lepo i puno ljubavi. Najteže u svemu tome bilo je što nije bila spremna otići jer je volela život."

Piro se seća Doerti kao osobe koja je bila "izuzetno fokusirana i smirena", neko ko je želeo "živeti svaki dan ne kao da je poslednji, već kao početak novog poglavlja za nju".

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading