Saznajemo: Šta Kimbal Mask, brat Ilona Maska, zapravo radi i kako živi?

Slobodanka Ćorić Vesti 15.07.2024 10:19 0

Kimbal Musk, brat Elona Muska, jedna je od bogatijih osoba na svetu. Vredan je oko 700 miliona evra, preduzetnik je, kuvar i zagovornik zdrave ishrane

Kimbal Mask

Profimedia

Kimbal Mask (51) je odrastao u Južnoj Africi sa svojim bratom Ilonom (53) i sestrom Toskom (49). U nedavnom intervjuu za Times je rekao kako su imali teško detinjstvo u Južnoj Africi. Pomenuo je da je njegov brat Ilon bio nekoliko puta pretučen u školi.

Nakon što je završio srednju školu, Kimbal se preselio u Kanadu da studira ekonomiju. Njegov san je bio postati bankar na Volstritu. Nakon prvog posla u banci, shvatio je da neće biti dosadno!

Kimbal Mask

Profimedia

 

Propast sna o Volstritu bio je početak za poslovne pothvate sa bratom Ilonom. Godine 1995., osnovali su "Zip2", kompaniju koja je razvijala softver za online gradske vodiče. Kompaniju su prodali 1999. za oko 280 miliona evra, što ih je učinilo multimilionerima.

Bliski poslovni odnos braće traje do danas

 Kimbal ulaže u različite projekte, uključujući Elonov X.com koji se kasnije spojio sa PayPalom. Tokom finansijske krize 2008., Kimbal je uložio sav svoj novac u Tesla Motors, kompaniju za proizvodnju električnih automobila.

Kimbal je takođe poznat po svom interesovanju za kuhinju. Završio je obuku za kuvara na Francuskom kulinarskom institutu u Njujorku 2001. godine i otvorio svoj prvi restoran u Bolderu, Kolorado, 2004. godine. Nakon ozbiljne nesreće 2010. godine, Kimbal se fokusirao na ishranu i osnovao "Big Green" i "Square Roots".

Kimbal Mask

Profimedia

 

U leto 2022., Kimbal je preuzeo Intelov odeljak za lake dronove i sada je direktor "Nova Sky Stories", kompanije koja organizuje svetlosne predstave dronova na nebu.

Kimbal je poznat i po nošenju kaubojskog šešira koji nosi od 2014. godine. Kimbal i njegova supruga Kristiana Mask žive u Bolderu, Kolorado, sa svojih četvoro dece. Kimbal Mask svakodnevno meditira u 17 sati jer mu je to jako važno.

Komentari (0)
Loading