Živi sa roditeljima, ne želi skupe satove i automobile, hoće normalnu svakodnevicu: Životna priča Karlosa Alkaraza, šampiona Vimbldona

Nedeljko Tišanović Vesti 14.07.2024 18:03 0

Sasvim normalan život vodi mladi teniser.

Novak Đoković

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Španski teniser i finalista ovogodišnjeg Vimbldona Karlos Alkaraz uspeo je da za veoma kratak period uđe u sam vrh teniskog sveta i tako se pozicionira na tron najtalentovanijeg mlađeg igrača.

Španski teniser u maju je proslavio 21. rođendan, a zanimljiva činjenica je to da je on sa 19 godina postao teniser koji je ušao u istoriju ovog sporta jer je tada zauzeo prvo mesto na ATP listi. 

Sada se ponovo upisao u istoriju savladavši srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Mladi teniser rođen je u El Palmaru, u Mursiji, 5. maja 2003. godine, a detinjstvo je proveo uz trojicu braće. Veliku strast prema tenisu on je nasledio od oca, koji je svojevremeno bio direktor teniske akademije u klubu Real Sociedad Club de Campo de Murcia.

Najzanimljivija činjenica je to da se teniser trudi da van terena živi potpuno miran život kao i svi njegovi vršnjaci. Naime, on i dalje živi sa svojim roditeljima u penthausu na dva sprata. Majka Virhinija je donedavno radila u prodavnici nameštaja, a otac vodi agenciju za nekretnine. Još jedna zanimljiva činjenica jeste da je godnji sprat njihovog doma rezervisan za nagrade i trofeje. 

Profimedia

Profimedia

 

 

Ono po čemu se još istakao i zašto ga je celi svet zavoleo jeste njegova skromnost. Kako i sam navodi ne trebaju mu skupi satovi i automobili, pa uprkos tome što se njegovo bogatstvo procenjuje na četiri miliona dolara, on se trudi da živi jedan popuno "normalan" život.

— Prilično sam mlad i imam svoje hirove, ali sam vrlo prirodan, normalan i skroman – rekao je jednom teniser za Vogue. — Ne obraćam mnogo pažnje na brendove i automobile. Ako mi se nešto dopadne, pokušam da kupim to, ali na kraju se moj otac bavi svim tim.

 

 

Njegov tata je važna karika u njegovoj karijeri jer se on bavi finasijama mladog Alkaraza. 

Kao mlađi u svojoj sobi je imao postere Rodžera Federera koji mu je bio veliki uzor. 

— Kad je bio klinac, lomio je rekete kad izgubi poen ili gem, morao sam da ga teram da prošeta klubom, isplače se i opusti pre nego što bih mogao da porazgovaram s njim o njegovom ponašanju – istakao je jednom prilikom njegov nekadašnji trener Kiko Navaro.

 — Ali takav karakter je od suštinskog značaja da bi neko postao pobednik. Karlos želi da pobedi u svemu, čak i u društvenim igrama – ističe Navaro.

Profimedia

Profimedia

 

 

Alkaraz je u nekoliko navrata isticao i da je vatreni navijač Rel Madrida i da mu je taj klub prirastao srcu. Njegov humanitarni rad je takođe vrlo važan jer vodi organizaciju koja pruža pomoć ljudima sa Daunovim sindromom. Jednom prilikom je i ponudio je svoje trenerke na aukciji na US Open-u kako bi prikupio sredstva za dobrotvornu organizaciju Asido

Kako je jednom prilikom objasnio, na pitanje šta ga najviše održava u karijeri i u najlepšim i u najtežim trenucima u karijeri objasnio je: 

 

 

Uvek ću pamtiti šta mi je deda rekao: o tri C – cabeza, corazón, cojones. Taj moto me uvek prati – rekao je teniser.

Kada bismo sve to preveli značilo bi - glava, srce i testisi.

 

 

Komentari (0)
Loading