"Uveravaš sebe da moraš da budeš tužan...": Isplivao potresan snimak princa Harija u kojem govori o smrti princeze Dajane

Tatjana Badarević Vesti 28.06.2024 10:04 0

Princu Hariju je nedostajala podrška porodice nakon tragične smrti princeze Dajane, te se emocionalno zatvorio i krenuo na terapiju.

Hari i Megan

Profimedia

 

Princ Hari govorio je u emotivnom videu o tuzi s kojom se nosi otkako je preminula njegova majka, princeza Dajana, te je pozvao mlade da govore o svojim emocijama, prenosi Daily Mail.

"Tako je lako kao dete misliti ili uveravati sebe da osoba koju si izgubio želi da budeš tužan što je duže moguće kako bi joj dokazao da ti nedostaje", rekao je princ Hari.

Dodao je i da je jako važno govoriti o tome kako se osećaš i pričati o tim osobama jer onda slaviš njihov život. Princ Hari je rekao da je njemu nedostajala podrška porodice nakon tragične smrti princeze Dajane te da vjeruje da se zbog toga emocionalno zatvorio, zbog čega je na kraju krenuo na terapiju.

 

 

"Niko ne želi da bude u poziciji u kojoj je prisiljen razgovarati upravo o onome o čemu ne želi, pogotovo kada svaki odbrambeni mehanizam u vašem umu, nervni sistem i sve ostalo govori da ne ideš tamo", priznao je Hari da je teško u videu, kako prenosi Daily Mail, snimljenom u maju kada je posetio Veliku Britaniju i porazgovarao sa Niki Skot, osnivačicom organizacije "Scotty‘s Little Soldiers".

Niki je tada prepričala trenutak kada je svom sinu Kaiju (5) morala reći da mu je otac, koji je služio u 2. kraljevskoj tenkovskoj pukovniji, ubijen u Avganistanu 2009. godine. Osim Kaija, tada je imala i sedmomesečnu ćerku Bruk. Težak trenutak inspirisao ju je da osnuje dobrotvornu organizaciju za potrebe ožalošćene dece vojnika u Velikoj Britaniji.

To je zadivilo princa Harija. "Ono što ste učinili je neverovatno, zaista je inspirativno. Počašćen sam i privilegovan što sam deo organizacije i stvarno se radujem što ćemo sve učiniti kako bismo doveli više ljudi, stvorili veći interes, prikupili više sredstava i omogućili da se prenese poruka kako bi više dece dobilo podršku koja im je toliko potrebna", rekao je.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading