Dok sprema haljinu za sahranu, on je bezočno vara: Glumica koja umire ostala bez para i tuži muža da plati

Slobodanka Ćorić Vesti 20.06.2024 10:10 0

Poznata glumica Šenon Doerti, koja se godinama bori sa rakom dojke, pokrenula je pravnu bitku kako bi naterala svog supruga, fotografa Kurta Isvarienka, da plati zaostalu alimentaciju i pokrije troškove advokata

šenon doerti

Profimedia

Zvezda kultne serije "Charmed" i "Beverly Hills 90210", Šenon Doerti, koja već duže vreme vodi bitku sa rakom dojke, donela je hrabru odluku da natera svog još uvek zakonitog supruga, fotografa Kurta Isvarijenka, da plati zaostalu alimentaciju.

Prema podnescima tužbe, nekada popularna glumica zahteva retroaktivno plaćanje od 15.343 dolara mesečno, sve do 1. juna 2024. godine, uz dodatak paušalnog iznosa od 9.100 dolara za advokatske troškove. Takođe traži 11.800 dolara za razne naknade nastale tokom "pokušaja dobijanja potpunih odgovora od Kurta" tokom njihovog brakorazvodnog postupka.

 
šenon doerti

Profimedia

 

Doerti je ovaj korak preduzela zbog očekivanog drastičnog pada prihoda od streaminga ove godine, zbog zdravstvenih problema koji je sprečavaju da radi. U pravnim dokumentima je objasnila: "Zbog stalnih zdravstvenih problema, uglavnom nisam bila u mogućnosti da radim i nemam izglede za buduće zaposlenje. Skoro sav novac koji sada zarađujem je ostatak od prihoda koji sam imala pre braka."

Glumica je naglasila da je većina njenih prihoda dolazila od serije "Charmed", gde je igrala vešticu Pru Halivel u prve tri sezone između 1998. i 2001. godine. "Nedavno sam saznala da 'Charmed' više neće biti dostupan na nijednoj većoj platformi nakon 30. juna 2024. godine, što će dramatično smanjiti moje buduće prihode", dodala je.

Doerti je istakla da će njeni medicinski računi dramatično porasti nakon gubitka zdravstvenog osiguranja SAG-a zbog neaktivnosti. Od 2022. godine, jedina uloga koju je imala bila je u filmu "Darkness of Man" iz 2024. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PRess Serbia (@pressserbia)

Posebno je naglasila da ne bi trebalo da bude problema sa plaćanjem izdržavanja i pomoći za njene medicinske račune, s obzirom na visoke troškove koje je Kurt imao na luksuzna iskustva i predmete dok je ona bila nesposobna da radi. "Dok sam se borila sa visokim medicinskim troškovima koji nisu bili pokriveni osiguranjem, podvrgla sam se eksperimentalnim tretmanima u nadi da ću produžiti svoj život, za to vreme je Kurt koristio privatni avion, trošeći hiljade dolara na spa centre, prodavnice nakita i Guči, kao i letove za svoju 'agentkinju'", istakla je Doerti u svojoj tužbi.

šenon doerti

Profimedia

 

 

Glumica je zaključila: "Iako su Kurtovi prihodi znatno veći od mojih, nije redovno plaćao privremeno supružničko izdržavanje niti doprinosio za moje advokatske i računovodstvene honorare od trenutka kada sam podnela zahtev za razvod."

šenon doerti

Profimedia

 

Podsetimo, Šanen Doerti se bori sa rakom od 2015. godine, kada joj je dijagnostifikovan po prvi put. Nakon remisije 2017. godine, rak se vratio 2020. godine. Pre nekoliko meseci je potvrdila da se rak proširio na mozak, a nedavno je otkrila da  je metastazirao na kosti.

Nakon što joj je dijagnostikovan rak, njen suprug je tužio njenog menadžera Stivena Blata tvrdeći da je njegova zanemarivost narušila njihov intimni život, prema navodima TMZ-a. Doerti je zbog tog nemara izgubila zdravstveno osiguranje, nakon čega ga je tužila i postigli su nagodbu od 15 miliona dolara.

šenon doerti

Profimedia

 

Doerti je takođe ranije otkrila da piše oproštajna pisma i snima video zapise za svoje najbliže, kao i da je izabrala haljinu i pesmu za svoju sahranu.

šenon doerti

Profimedia

 

U vreme kada se spremala za težak period, otkrila je da je njen suprug imao aferu sa drugom ženom. Doerti je bila u braku sa fotografom Kurtom Isvarijenkom 14 godina pre nego što je saznala za njegovu aferu sa njegovom agentkinjom u januaru 2023. godine, kada se rak dojke proširio na četvrti stadijum.

Komentari (0)
Loading