Poslednji pozdrav: Preminuli najstariji sijamski blizanci na svetu, do samog kraja živeli odvojeno bez operacije

Vesti 13.04.2024 19:08 0

Prema Ginisu, Džordž je imao spinu bifidu i nije mogao da hoda...

sijamske bliznakinje

Profimedia

Preminuli su najstariji sijamski blizanci na svetu.

Ginisova knjiga rekorda (GWR) potvrdila je su da su najstariji sijamski blizanci na svetu, Lori L. Šapel i Džordž A. Šapel iz Pensilvanije, umrli u nedelju, 7. aprila, u bolnici Univerziteta Pensilvanije .

Blizanci su u trenutku smrti imali 62 godine, a ranije su bili zaposleni u bolnici u Readingu, u Pensilvaniji.

Lori i Džordž su rođeni 18. septembra 1961. u Vest Redingu, Pensilvanija, od strane Franklina G. Šapela i pokojne Rut G. Šapel. Oni su dvoje od osmoro braće i sestara.

Održali su samostalan život iako su bili sijamski blizanci koji su spojeni na čelu.

Pored pojavljivanja u emisijama i dokumentarcima, takođe su se pojavili u epizodi hit emisije Rajana Marfija ,,Nip/Tuck", prema njihovoj čitulji.

 

Živeli su nezavisno od svoje 24. godine, zajedno su putovali svetom dok je Džordž nastavio karijeru kao kantri pevač i nastupao širom SAD i u zemljama poput Nemačke i Japana. Lori se bavila kuglanjem, i vreme je provodila radeći u bolnici oko Džordžovih nastupa.

Prema Ginisu, Džordž je imao spinu bifidu i nije mogao da hoda. Dakle, kretao se koristeći invalidska kolica koja je Lori gurala.

Ginisov sajt je izvestio da su blizanci živeli u dvosobnom stanu u Pansilvaniji, i da je svako imao svoju sobu. Smenjivali su raspored spavanja svake noći, i čak se i odvojeno tuširali.

Uprkos tome što su dali sve od sebe da održe sopstvene živote, „uvek“ su govorili da ne žele da budu razdvojeni.

„Da li bismo se razdvojili? Apsolutno ne. Moja teorija glasi: zašto popraviti ono što nije pokvareno?" Džordž je navodno rekao u dokumentarcu iz 1997.

Iza Lori i Džordža su ostali njihov otac Frenklin, šestoro braće i sestara i nećaci.

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading