Ona je razvela armiju poznatih ličnosti: Zovu je Čelična Magnolija i svima klecaju kolena kada je vide na sudu

Jelena Vukelić Vesti 12.04.2024 13:12 0

Ona je strah i trepet i niko ne želi da je vidi u sudnici

Fiona Šaklton

Profimedia

Još jedan holivudski par, Isla Fišer i Saša Baron Koen se razvode, a glumica je navodno stupila u kontakt sa Fionom Šeklton, najistaknutijom britanskom advokaticom za razvode, koja je razvodila i Pola Makartija, Lijama Galagera i kralja Čarlsa.

Fiona je navodno savetovala Islu da se ona i Saša, koji imaju predbračni ugovor i troje zajedničke dece, razvedu prijateljski. Britanski mediji navode da bi Isla i Sašaa mogli da pokušaju da postignu dogovor oko Sašinog imanja vrednog 40 miliona funti.

Fiona Šaklton

Profimedia

 

 

- Isla je već neko vreme znala da je brak gotov, a nakon nekoliko teških razgovora sa Sašom, donela je odluku da se posavetuje sa advokaticom za razvode. Bilo je to početkom leta 2022. godine. Zajednički kontakti preporučili su joj Fionu Šeklton. Fiona je neverovatna advokatica, veoma zastrašujuća - rekao je anonimni izvor za The Sun.

Ko je Fiona Šeklton?

Baronica Fiona Šeklton je engleska advokatica koja je zastupala članove britanske kraljevske porodice i slavne ličnosti. Zbog svog šarma i odlučnosti dobila je nadimak Čelična Magnolija. Britanski mediji navode da Fiona za svoje advokatske usluge naplaćuje 550 dolara po satu.

Rođena je u Londonu, a pravo je diplomirala na Univerzitetu Exeter. U julu 2010. dodijeljena joj je počasna diploma Univerziteta Exeter u obliku doktora prava. Iste godine kraljica joj je dodijelila status baronice od Belgravije.

Inače, Fiona Šeklton ćerka je starešine londonskog Cityja, Džonatana Čarkhama i Moire Salmon, čija je porodica po majčinoj strani bila suosnivač firme J. Lyons & Co. Školovala se u školi Benenden u Kentu, a iako je prvo sanjala o karijeri ugledne lekarke, odlučila se za pravo, no na fakultetu Exeter završila je tek trogodišnji, ali ne i četverogodišnji studije, nakon čega je želela da postane kuvarica.

Fiona Šaklton

Profimedia

 

 

Ipak, početkom 80-ih donela je konačnu odluku i vratila se pravu, pa se pridružila kraljičinom advokatskom timu Farrer & Co 1984. Brzo je napredovala i već nakon dve godine postala partnerka u firmi, da bi potom postala i glavna advokatica.

Uz sav posao, Fiona Šeklton ima vremena za porodicu. U braku je sa PR konsultantom Ianom Šekltonom, sa kojim ima dve kćerke – Lidiju i Kordeliju, piše Index.

Njen prvi slučaj visokog profila bili su vojvoda i vojvotkinja od Yorka, koji su se razveli 1996. godine. Sledeći slučaj bili su princ i princeza od Velsa gde je zastupala princa Čarlsa, koji je sada kralj. Ledi Dajana uspela je da ispregovara nagodbu od 17 miliona dolara.

Usledili su celebrity razvodi u kojima je zastupala Paula McCartneyja, Claire Merry, Alyce Faye, princezu Haju bint Husajn…

Fiona Šaklton

Profimedia

 

 

Razvod Paula McCartneyja i Heather Mills bio je vrlo skandalozan. Mills je ovako opisala Šeklton tokom intervjua s Larijem Kingom:

-Postoji jedna gadna žena – Fiona Šeklton. Ona želi to da razvlači što je duže moguće kako bi napunila svoje džepove i rekla je neke prilično opake stvari. Na završnom ročištu za nagodbu, Mills je izlila bokal Fioni na glavu.

Baronica Šeklton takođe je postala poznata po svom odvažnom smislu za modu koji nije uvek u potpunosti u skladu sa smernicama Advokatskog veća i Advokatskog društva, koje naglašavaju da se trebaju nositi poslovna odela.

Komentari (0)
Loading