Pobedila je rak, a sada je dobila još težu dijagnozu: Poznata glumica jedva stoji na nogama, misli da neće još dugo živeti

Jelena Vukelić Vesti 05.04.2024 12:57 0

Prvo je pobedila rak dojke, onda je dobila multiplu sklerozu, a sada je stigla još jedna teška dijagnoza

profi

Profimedia

Kristina Epelgejt godinama iskreno govori o svojoj borbi s multiplom sklerozom, a sada je otkrila da je dobila još jednu poražavajuću vest. U podcastu "Armchair Expert" Daxa Sheparda, otkrila je da ima 30 lezija na mozgu.

– Najveća mi je iza desnog oka pa me desno oko jako boli – rekla je.

Iako joj vid nije oslabljen, priznala je da joj je kretanje otežano. Napredak u terapiji pomaže obolelima od multiple skleroze da žive duže, ali Kristina ističe da nije stoposto uverena da će biti tu za deset godina.

– To je strašna stvar kod multiple skleroze – nema kraja. Tako sam ljuta zbog toga, ne možeš to da pobediš – rekla je.

Pre četiri godine glumica je priznala da se poslednje dve decenije bori s nesanicom.

– To utiče na vaše emocije i psihu. U dvadesetim i tridesetim ne bih uspevala uopšte da zaspim, čitavu noć bih bila budna – otkrila je.

Tokom pregleda 2008. godine otkriven joj je rak dojke. Tada je imala 36 godina, dve manje nego njena majka kad je dobila istu dijagnozu. Kako se ne bi ponovo suočila s istom dijagnozom, odlučila je da se podvrgne dvostrukoj mastektomiji. Zbog mutacije BRCA gena, osim raku dojke, bila je podložnija i raku jajnika, od kojeg je umrla njena rođaka. Zbog toga je 2017. godine uklonila jajnike i jajovode.

 

– Tako sam sve rešila. Osećala sam olakšanje. Nadajmo se samo da me neće udariti autobus – rekla je za "Today".

Nakon što je napunila 50 godina, počela je da oseća trnce u nogama i rukama, a simptomi su se samo pogoršavali. Kada je shvatila da ne može da pređe ni najmanju udaljenost na setu svoje serije 'Dead To Me', da puno više spava, goji se i pada, obratila se lekaru. Tada je stigla teška dijagnoza – multipla skleroza.

Snimanje serije odloženo je za pet meseci zbog njenog lečenja, a ova bolest može samo da se ublaži, ali ne postoji lek.

– Morala sam da procesuiram gubitak svog života, svog identiteta – rekla je.

– Ovo je prvi put da me iko može videti kakva zapravo jesam. Ugojila sam se 20 kilograma i ne mogu da hodam bez štapa. Želim da ljudi znaju kako sam vrlo svesna toga – dodala je drugom prilikom.

Prošle godine otkrila je da više neće glumiti.

– Sada ne mogu da zamislim da se ustajem u pet ujutru i provodim od 12 do 14 sati na setu – priznala je.

Komentari (0)
Loading