Njena lepota je obarala sa nogu: Iman Bouvi je bila i ostala modna ikona, a evo kako izgleda u sedmoj deceniji

Olja Jelić Vesti 29.03.2024 18:47 0

Iman Bouvi, jedna od najlepših manekenki svih vremena, privlači pažnju i u 68. godini

Iman Bouvi

Profimedia

Iman Bouvi, jedna od najlepših manekenki svih vremena, privlači pažnju i u 68. godini. Mnogi se slažu da je nju gotovo nemoguće nadmašiti kada je reč o svijetu mode.

Rođena je u Somaliji kao Zara Mohamed Abdulmajid. Njen deda je insistirao da se zove Iman, što na arapskom znači vera. Bio je uveren da će ona prosperirati ukoliko bude imala muško ime.

Kratko je studirala političke nauke na Univerzitetu u Najrobiju. Tu ju je primetio američki fotograf Peter Bird. Nakon toga se preselila u Ameriku kako bi započela karijeru u svetu mode. Svoju prvu naslovnicu za Vogue snimila je 1976.

Gotovo momentalno je postala zvezda i počela da sarađuje sa brojnim poznatim imenima, među kojima su Dona Karan, Đani Versaće, Kelvin Klajn.

 

 

Mnogi je pamte i po spotu za pesmu "Remember the Time" Majkla Džeksona. Oprobala se i u svetu filma - glumila je u ostvarenjima "The Human Factor", "Out of Africa", "No Way Out" itd.

Ona je 1994. godine odlučila da pokrenuti kozmetički brend pod nazivom Iman Cosmetics koji je bio prvobitno bio namenjen isključivo ženama tamnije puti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

 

Bila je u braku sa bivšim američkim košarkašem Spenserom Hejvudom sa kojim ima kćerku Zulekhu. Razveli su se 1987. Nakon toga se udala za legendarnog muzičara Dejvida Bouvija. Dobili su ćerku Aleksandriju Zahru. Bouvi je 2016. godine preminuo od raka.

 

 

"On nije moj pokojni suprug. On je moj suprug. Ne smeta mi kada me ljudi zovu ženom Dejvida Bouvija, ali ih uvek podsećam da sam postojala i pre njega", navela je ranije.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading