Tragičan kraj najlepše Jugoslovenke: Nikica Marinović je šarmom osvojila planetu, a njena smrt je i danas misterija

Olja Jelić Vesti 19.03.2024 19:59 0

Pre gotovo dvadeset godina regiju je potresla tragična vest o smrti Nikice Marinović, jedne od najpoznatijih misica s ovih prostora.

Nikica Marinović

Printscreen/Youtube

Pre gotovo dvadeset godina region je potresla tragična vest o smrti Nikice Marinović, jedne od najpoznatijih misica s ovih prostora.

Malo ko bi mogao pretpostaviti da će lepotica koja je davne 1966. postala prva Mis Jugoslavije na izboru za Mis sveta život okončati samoubistvom.

Na izboru za Miss Jugoslavije nastupila je kad je imala samo 19 godina i odnela uverljivu pobedu, a na izboru za Miss sveta u Londonu proglašena je najlepšom Evropljankom i prvom pratiljom Miss sveta.

Pobedu koja joj je za dlaku izmakla odnela je Indijka Reita Faria, a mnogi su verovali da je jedini razlog bio to što je ona odbila poziv da u slučaju pobede otputuje u Vijetnam u posetu američkim vojnicima.

Nikica Marinović

Profimedia

 

To je bio najviši plasman koji je Jugoslavija ikad osvojila na izboru za Miss sveta.

Nakon što je postigla svetski uspeh, Nikica se našla na svim tadašnjim naslovnicama i otvorila su joj se sva vrata u modnom svetu, pa je nastavila da gradi manekensku karijeru.

 

 

 

U to je vreme upoznala beogradskog reditelja Vuka Vuču za kog se udala u rodnom Dubrovniku i s kojim je dobila sina Đorđa. Nakon razvoda s njim, počela je da radi za emisiju "Koraci noći" gde je upoznala svoju drugu veliku ljubav, reditelja Zdravka Šotru s kojim je ostala sve do 1980. i kojem je rodila sina Marka.

Kasnije se povukla iz javnosti, iako se i dalje bavila modom i neko je vreme imala butik u Knez Mihailovoj u Beogradu. Pred kraj života se povukla u osamu, prekinula kontakte s prijateljima i pričalo se da ima psihičkih problema tj. da se bori sa depresijom.

Nekad slavna jugoslavenska lepotica, ponovno se našla u svim novinama, kad je 2008. godine pronađena u svom stanu nakon što je izvršila samoubistvo.

Budući da iza sebe nije ostavila nikakvo objašnjenje ni oproštajno pismo njena smrt do danas je ostala misterija.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading