Cela Britanija zabrinuta za Kejt Midlton: Princ Vilijam hitno prekinuo važne obaveze

Slobodanka Ćorić Vesti 27.02.2024 23:17 0

Kensingtonska palata nije želela da precizira detalje, ali je navela da je princeza Kejt Midlton, koja se oporavlja od abdominalne operacije, i dalje dobro

princ vilijam

Profimedia

Princ Vilijam nije prisustvovao pomenu pokojnom kralju Konstantinu od Grčke iz privatnih razloga, saopštila je Kensingtonska palata. Pokojni grčki kralj Konstantin, koji je preminuo u januaru prošle godine, bio je Vilijamov kum.

Vilijam je trebalo da prisustvuje komemoraciji kralju Konstantinu u zamku Vindzor.

Kensingtonska palata nije želela da precizira detalje, ali je navela da je princeza Kejt Midlton, koja se oporavlja od abdominalne operacije, i dalje dobro. Kejt je van očiju javnosti jer se i dalje oporavlja kod kuće i očekuje se da će se vratiti kraljevskim dužnostima tek posle Uskrsa.

Kralj Čarls III takođe je odsutan iz službe jer nastavlja sa lečenjem od neotkrivenog oblika raka. Ovaj 75-godišnji monarh nedavno je otkrio da su ga mnoge poruke podrške koje je dobio od dijagnoze raka dovele do suza. Odvojeni kraljevski izvor rekao je za CNN da nema veze između lične stvari princa od Velsa i kraljevog zdravlja. Kraljica Kamila predstavljala je porodicu na skupu u čast poslednjeg grčkog monarha u kapeli Svetog Đorđa.

princ vilijam

Profimedia

 

Podsetimo, Kejt Midlton – princeza od Velsa, operisana je pre više od mesec dana. Kensingtonska palata tada je navela da je u pitanju intervencija abdomena, ali nije otkriveno od čega boluje Kejt.

Najavljeno je da će se ona oporavljati bar do katoličkog Uskrsa. U međuvremenu je Kejt sa decom otišla u dvorac Sandringem, kako bi se oporavljala u miru.

„Ketrin se dobro oporavlja. Radovala se promeni sredine i moći će da se opusti u Norfolku dok se deca zabavljaju s Vilijamom“, otkrio je nedavno prijatelj princeze Kejt.


Konstantin II Grčki, drugi rođak kralja Karla III, preminuo je u januaru prošle godine u 82. godini. Čarls i Konstantin su uživali u bliskim odnosima, a britanski kraljevi čak su imenovali njegovog rođaka za kuma svom prvorođenom sinu, Vilijamu. Posle vojnog udara 1967. godine, Konstantin i njegova porodica pobegli su u Rim, a vojni režim je postavio regenta da zauzme njegovo mesto.

Grčka monarhija je ukinuta 1. juna 1973. godine, kada je vojni režim proglasio zemlju republikom – odluka koja je podržana naknadnim referendumom. Konstantin je prihvatio ukidanje nakon što je izabrana civilna vlada sprovela još jedan referendum 1974. godine.

 

Komentari (0)
Loading