"Tako izgleda majčinska ljubav i snaga“: Pevačica (31) na samrti posvetila poslednju pesmu sinu (7)

Slobodanka Ćorić Vesti 17.02.2024 08:55 0

„Želim da moja poslednja pesma donese radost i zabavu! To je sve što sam ikada želela u borbi sa rakom“

Ket dženis

Printscreen/Instagram

Američka pevačica Ket Dženis je pre tri godine osetila promenu na koži vrata, nakon čega joj je dijagnostikovan jako redak maligni tumor. Posle operacije koja je usledila, koja je praćena hemoterapijama i zračenjima bilo joj je bolje ali se bolest iznenada vratila.

Kako su joj lekari saopštili da više neće moći da nastupa i peva, objavila je da je pesma "Dance You Outta My Head" poslednja pesma koju je snimila, ali i da nju i sve ostale pesme ostavlja sinu.

Ona je 15. januara objavila da je njen rak uznapredovao, zbog čega nije mogla da govori i da je sada kod kuće u. Dženis je objavila "Dance Iou Outta Mi Head", disko-pop pesmu sa ljubavnim prizvukom, na platformama za striming na svoj rođendan, 19. januara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cat Janice (@cat.janice)

Nekoliko dana kasnije saznala je da je numera koja se nalazi na iTunes-u na 7. mestu u svetu i dospela na br. 1 u Rumuniji, Irskoj i Češkoj, i dostigao broj 12 u SAD. "U potpunom sam šoku", napisala je Dženis na Instagramu.

„Probudila sam se jer je moja medicinska pumpa pištala i slučajno sam proverila svoj telefon da bih videla ovo apsolutno čudo od Boga koji mi je spasao život na nekoliko dana da mi pokaže svoju moć i neverovatno vladanje mira i poverenja u mom životu. Prihod od pesama ići će za budućnost njenog sina Lorena. Pesma ima preko pola miliona strimova na Spotifaju. „Želim da moja poslednja pesma donese radost i zabavu! To je sve što sam ikada želela u borbi sa rakom“, napisala je u TikTok video snimku 15. januara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cat Janice (@cat.janice)


Ket je dokumentovala iscrpljujuću borbu protiv raka

Nakon dijagnoze iz 2021., Dženis je nastavila da pravi muziku i sadržaje na društvenim mrežama dok je bila podvrgnuta operaciji, hemoterapiji i zračenju. 22. jula 2022. proglašena je izlečenom i živela je skoro godinu dana bez te bolesti.

Ali prošlog juna, pevačica "belih cipela" podelila je tragičnu vest da joj se rak vratio u pluća. „Biću veoma jaka u vezi toga i obavestiću vas šta se dešava“, rekla je ona u TikTok video snimku objavljenom 5. juna. „I hvala vam puno što me volite. Hvala ti što si me voleli kroz ovu bitku."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOJA (@sojagram)


Dženis je dokumentovala svoj tretman i promovisala svoju muziku kroz sve to i dobila podršku fanova. Takođe je dobila inspiraciju iz svojih okolnosti, uključujući i svoj singl „Vishing I Vas Iou“ gde beleži iskustvo gubitka kose „od moderne medicine“. Ranije ovog meseca rekla je svojim sledbenicima da su se „tumori u suštini utrostručili preko noći“.

'Ples na ivici katastrofe'

Kroz niz zdravstvenih problema, Dženis je odbila da dozvoli da joj rak ometa duh i ambicije. Pre raka, pevačica je 2019. osvojila muzičku nagradu Vashington Area u kategoriji najboljeg rok izvođača u Vašingtonu, D.C. Prošle godine je dobila nagradu Robert Allen od Fondacije ASCAP.


Sa "Dance Iou Outta Mi Head", Dženis je želela da napravi pesmu sa zabavnim tekstom uz koju ljudi mogu da igraju. Ona je za People Magazine rekla da je „moja umetnost sve što moram da ostavim iza sebe“. "Ples na ivici katastrofe. Od srca mi kuca brže, a osećaj, osećaj nije u redu, pa ću da te izigram iz glave", peva Dženis u numeri.

U svom postu na Instagramu prošle nedelje, Dženis se pobrinula da kaže svojim pratiocima da će njeni strimovi pesama ići direktno za sina Lorena.

„Ne znam da li ću izdržati 4 dana do objavljivanja pesme, ali ne mogu da izrazim koliko sam vam zahvalna“, napisala je ona. Jedan od njenih sledbenika joj je odgovorio: „Vaša snaga i dalekovidost da obezbedite svom sinu dok trpite ovu bolest je tako ogroman nalet ljubavi i svetlosti kojim ste ga blagoslovili. „Tako izgleda majčinska ljubav i snaga“, nastavili su. „Potrudićemo se da uradimo svoj deo".


 
Tagovi: #Ket Dženis
Komentari (0)
Loading