Kim Kardašijan podelila svoju muku sa pratiocima: Psorijaza joj uništava život, rijaliti zvezda pokazala posledice

Olja Jelić Vesti 01.02.2024 11:10 0

Kim Kardašijan se od 2011. bori se sa psorijazom, hroničnom kožnom bolesti od koje pati ukupno dva do tri posto svetske populacije.

Psorijaza Kim Kardašijan

EPA

Kim Kardašijan se od 2011. bori se sa psorijazom, hroničnom kožnom bolesti od koje pati ukupno dva do tri posto svetske populacije. Kod osoba koje pate od psorijaze dolazi do zadebljanja delova kože, crvenila i ljuštenja.

Kim je objavila snimke na kojima se vidi da joj je koža na nozi pocrvenela i počinje da se ljušti.

"Neću da lažem, ovo je bolno. Nisam sigurna koji su moji okidači. Nisam promenila način ishrane. Sve sam probala! Psorijaza je bez veze", napisala je.

"Ne smete da dopustite da vam psorijaza uništi život"

Kim je ranije opširnije govorila o bolesti. Ispričala je da se probudila usred noći i da nije mogla ni mobilni da uzme u ruke. Ujutro se dogodila ista situacija. 

"Moja psorijaza mi je postala ugodna. Bez obzira na to gde se na mom telu nalazi, ponekad mi odgovara da je pokažem, a ponekad ne želim da me ometa pa je prekrijem šminkom za telo.

Pre nego što se pojavio psorijatični artritis, provela sam oko četiri meseca stavljajući sve prirodno – svaku mast, kremu, serum i penu koju možete zamisliti, i sve od dermatologa. Čak sam probala i biljni čaj koji je imao ukus katrana.

Ako imate psorijazu, ne smete da dopustite da vam uništi život. Morate da učinite sve što možete kako biste bili sigurni da se osećate ugodno u svojoj koži, ali ne dopustite da bolest prevlada", ispričala je pre nekoliko godina.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading