Poznat uzrok smrti Metjua Perija: Evo šta kaže toksikološki nalaz sudskog veštaka od čega je umro slavni glumac

Olja Jelić Vesti 16.12.2023 10:10 0

Metju Peri je umro od "akutnog djelovanja ketamina," leka koji se koristi za lečenje depresije i takođe se koristi kao rekreativna droga.

metju

Shutterstock

Metju Peri je umro od "akutnog djelovanja ketamina," leka koji se koristi za lečenje depresije i takođe se koristi kao rekreativna droga.

Kancelarija sudskog veštaka okruga Los Anđeles upravo je objavio toksikološki izveštaj, u kojem se zaključuje da je glumac uzimao terapiju infuzije ketamina za depresiju i anksioznost sedmicu i po pre smrti.

Ketamin u njegovom organizmu u vreme smrti, međutim, "nije mogao biti od te terapije infuzijom, budući da je poluživot ketamina tri do četiri sata ili manje".

Prema medicinskom vještaku, ketamin u Metjuovom sistemu uzrokovao je i kardiovaskularnu prekomernu stimulaciju i respiratornu depresiju. Veštak nije pronašao tragove alkohola, metamfetamina, kokaina, heroina, PCP-a ili fentanila.

Faktori koji su doprineli Perijevoj smrti uključivali su utapanje, bolest koronarne arterije i efekte buprenorfina. Buprenorfin se koristi za odvikavanje ovisnika od opioida.

Podsetimo, glumac je pronađen kako ne reaguje u đakuziju svog doma u Los Anđelesu u oktobru, ali obdukcija u to vreme nije bila konačna.

Bio je najpoznatiji po ulozi Čendleraa Binga u sitcomu "Prijatelji". Serija je pratila šest mladih prijatelja koji žive u Njujorku i emitovana je od 1994. do 2004. godine.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading