"Neka uvek bude svetla u tami": Poručila je Pink uz dirljiv snimak proslave jevrejskog praznika, ćerkica je uveličala slavlje na poseban način!

Vesti 08.12.2023 18:44 0

Hanuka je jevrejski praznik poznat kao Praznik svetlosti koji traje osam noći i obeležava ponovno osvećenje Svetog hrama u Jerusalimu...

Pink

Printscreen/Instagram/pink

Američka pop zvezda Pink danas je na svom Instagramu objavila kako sa svojom porodicom obeležava jevrejski praznik Hanuku.

Uz sliku svećnjanjaka sa dve upaljene sveće i prelepo ukrašenim dreidlom (vrsta čigre koja se okreće tokom Hanuke; svaka od četiri strane nosi slovo jevrejskog alfabeta), podelila je i snimak njihove porodične proslave, gde zajedno sa ćerkom Vilou pevaju jevrejsku pesmu, dok Vilou pali dve sveće.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P!NK (@pink)

 

Pink je u opisu objave napisala: ,,Srećna Hanuka svima koji slave. Neka uvek bude svetla u tami. Neka bude mira u našim srcima, našim domovima, i u svetu."

Hanuka je jevrejski praznik poznat kao Praznik svetlosti koji traje osam noći i obeležava ponovno osvećenje Svetog hrama u Jerusalimu 165. pre nove ere nakon pobede nad grcima iz Sirije. To je proslava u čast čuda ulja koje je trajalo sedam dana u Svetom hramu.

sveće

Shutterstock

 

Hanukina menora ima devet prostora za sveće. Po jedan za svaku noć Hanuke i još jedan koji se koristi za paljenje ostalih, piše Rocket Lawyer.

Porodice obično jedu palačinke od krompira (latke) i slatke krofne punjene želeom i drugu prženu hranu tokom Hanuke. Ovo se praktikuje u znak sećanja na sveto ulje koje je trajalo osam noći.


Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading