Džesika je voli hladnu: Neodoljiva glumica i njen medeni sin Hejz podelili recept za hladnu čokoladu, izgleda da se nekome nije baš dopala!

Vesti 02.12.2023 19:53 0

Istina je, u hladnoj smo Srbiji, ali možemo da ,,glumimo" da smo u nekim toplijim krajevima...

Džesika

Printscreen/TikTok/jessicaalba

Šarmantna glumica Džesika Alba se udružila u kuhinji sa svojim malenim sinom Hejzom kako bi svojim pratiocima na TikTok-u doneli neodoljiv recept.

Svima je topla čokolada poznata kao neizostavno piće svake praznične sezone, ali da li ste čuli za hladnu čokoladu? Upravo taj recept je podelila lepa Džesika, koja je poreklom meksikanka, te ima smisla zašto je ovo piće blisko njenom srcu. Verujemo da u Meksiku ne bismo uživali u vrelom piću poput tople čokolade.

Istina je, u hladnoj smo Srbiji, ali možemo da ,,glumimo" da smo u nekim toplijim krajevima uz ovo osvežavajuće, a ipak prigodno piće:

 

@jessicaalba Making #ChocolateFrio with my boo 🍫😋🧉🤍 Spoiler alert - it’s beyond delish (so ignore Hayes, he’s tripping 😂) We were inspired by @Alexa Soto’s #recipe - check it out below! 👇🏽 * 1 1/2 tablespoons cacao powder * 1 cinnamon stick (broken into pieces) * 1/2 cup filtered water * 1 cup non dairy milk of choice (I recommend oat milk) * Small pinch of salt * 1 - 2 teaspoons agave or pure maple syrup In a pot combine cacao powder, cinnamon, water and milk. Heat over medium-low and let it come to a simmer. Once simmering, turn off heat. Add salt and agave then mix and let cook for 10 minutes. Before pouring over ice, froth well! I use a traditional #Mexican tool called molinillo! #Enjoy ♬ original sound - Yo Mama

 

Hladna čokolada

Sastojci:

  • 1 1/2 kašike kakao praha
  • 1 štapić cimeta (izlomljen na komade)
  • 1/2 šolje filtrirane vode
  • 1 šolja mleka bez mleka po izboru (Alba preporučuje ovseno mleko)
  •  prstohvat soli
  • 1-2 kašičice agave ili čistog javorovog sirupa

Priprema:

U šerpi pomešajte kakao prah, cimet, vodu i mleko. Zagrejte na srednjoj niskoj temperaturi i ostavite da provri. Kada provri, isključite toplotu. Dodajte so i agavu, zatim promešajte i ostavite da kuva 10 minuta.
Pre nego što prelijete preko leda, dobro ga izmiksajte. Alba je koristila tradicionalni meksički alat koji se zove molinilo. 

 

Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading