"Ovo je tako neukusno i odvratno": Emili Ratajkovski izazvala buru kritika posle najnovijih fotografija

Olja Jelić Vesti 30.11.2023 18:34 0

Jedna od trenutno najpoznatijih manekenki Emili Ratajkovski pozirala je za francuski časopis Le Monde, no jedna od objavljenih fotografija izazvala je negativne reakcije.

emili

EPA

Jedna od trenutno najpoznatijih manekenki Emili Ratajkovski pozirala je za francuski časopis Le Monde, no jedna od objavljenih fotografija izazvala je negativne reakcije.

Naime, na fotografiji koju je Ratajkovski objavila na Instagramu kao deo serije koju potpisuje fotograf Oliver Hadl Perč, 32-godišnja manekenka stoji u ogromnim farmerkama kao da želi da naglasi svoju vitku figuru i ukaže na razlike u veličini.

Fotografija podseća na jednu stariju reklamu za mršavljenje, što se mnogim njenim pratiocima učinilo bizarnom inspiracijom za snimanje modnog editorijala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

 

 

"Dizajneri neće izrađivati veće veličine osim ako se ne radi o fotografiji gde mršava osoba može biti neobična:, Neukusno", "Šta je, dovraga, ta druga slika… tako neukusna i odvratna…. kako je iko to odobrio", nizale su se kritike.

Inače Emili je autorka zbirke eseja "Moje telo", objavljene 2021., a koja govori o odnosu prema telu, standardima lepote i društvenom pritisku na žene.

Zbog učestvovanja u ovom snimanju proglašena je licemernom.

"Kako čudna druga fotografija. I ti si napisala knjigu o percepciji tela? Hm...", komentarisao je jedan pratilac čiji je komentar pokupio preko 5.000 lajkova.

 

 

 

Komentari (0)
Loading