"Kraljevska porodica prepuna je ambicija i nadmetanja": Novi škakljivi detalji odnosa između Vilijama i Čarlsa, a evo šta autor kaže o Kejt Midlton

Olja Jelić Vesti 29.11.2023 16:30 0

Nova knjiga Omida Skobija donosi niz senzacionalnih i nimalo laskavih tvrdnji o odnosima u britanskoj kraljevskoj porodici

Kraljevska porodica

Profimedia

Omid Skobi ni pre nije bio omiljen među Britancima koji vole kraljevsku porodicu, a novom, upravo objavljenom knjigom "Endgame", osigurao je trajno počasno mesto među metama kluba mrzitelja krune.

Među prvima se javio Pirs Morgan, veliki branitelj krune i bespoštedni kritičar princa Harija i Megan Markl koji je svoju kolumnu u The Sunu naslovio biranim riječima: "Omid Skobi je lažljiva ulizica koja zarađuje za život trgujući smećem o kraljevskoj porodici... Znam da je "Endgame" puna laži".

Skobi, koji je jedan od autora famozne knjige "Finding Freedom", o Megzitu, Harija i Megan iz kraljevske porodice, u svojoj knjizi analizirao je odnose među Vindzorima, posebno prestolonaslednika princa Vilijama i kralja Čarlsa. Ukratko: kraljevska porodica prepuna je ambicija, sumnji i nadmetanja, a u srcu svega su princ i princeza od Velsa, Vilijam i Kejt.

Kraljevska porodica

Profimedia

 

U knjizi iznio niz senzacionalnih tvrdnji o njihovom stavu prema drugim članovima porodice, posebno princu Hariju.

Prema pisanju The Independenta, on se naveliko bavi navodnom svađom između kralja Čarlsa i njegovog starijeg sina. Vilijama opisuje kao ambicioznog, nestrpljivog princa, odlučnog da povede kraljevsku porodicu u budućnost, spremnog da prekrši pisana pravila i radi na svoj način. Iako Vilijam poštuje oca, razlike u njihovim stavovima mogle bi postati problematične u godinama koje dolaze. Otac i sin bliski su kada su u pitanju frustracije oko Harija, ali se razilaze kada je u pitanju vođenje kraljevine.

On opisuje Bakingemsku i Kensingtonsku palatu kao "košnice koje zuje od nadmetanja i različitih planova i ideja o modernizaciji monarhije". Za razliku od svog oca koji je "znao gde mu je mesto" dok je decenijama čekao da zasedne na presto i bio u senci obožavane kraljice Elizabete II., Vilijam je mnogo ambiciozniji. Inače, prema anketama iz septembra ove godine, princ Vilijam je najpopularniji član kraljevske porodice, a slede ga princeza Ana i supruga Kejt s 93 posto. Kralj Čarls je tek četvrti sa 62 posto.

Kroz niz događaja iz 2019. godine, Skobi analizira odnos britanskih medija sa princem i princezom od Velsa. Princ Hari je u raznim intervjuima i dokumentarnoj seriji "Harry i Meghan" za Netflix, tvrdio kako priče o Megan cure sa Dvora, a negativno pisanje o njoj trebalo je skrenuti pažnju sa drugih članova kraljevske porodice.

Primer za to je odmor Vilijama i Kejt u dvorcu Balmoral u Škotskoj u leto 2019. godine, koji je prema Skobiju bio "predstava za javnost". Naime, par su mediji tada obasuli pohvalama jer su bukirali let danas nepostojećim avio-prevoznikom Flybe za skromne 73 funte, dok su Hari i Megan u tom periodu imali četiri leta privatnim avionima za 11 dana.

Kraljevska porodica

Profimedia

 

Tvrdi kako javnost nije znala da avion u kojem su bili Vilijam i Kejt, nije imao logo kompanije. Kako su šefovi hteli da njih dvoje koriste avion s oznakama, jedan je takav prazan poslan u Škotsku i odmah se vratio, takođe prazan, nakon što je prinčevska porodica stigla u Aberdin. Dva leta ostavila su popriličan karbonski otisak, četiri i po tone ugljen-dioksida, preciznije.

"Njihovo savršeno putovanje razotkriveno je u pravom svetlu, bila je to predstava za javnost", napisao je Skobi. Doduše, izvor blizak paru izjavio je nije znao za dodatni let niti su tražili poseban tretman.

Skobi u knjizi takođe tvrdi kako Vilijam misli da je "vojska terapeuta" Hariju isprala mozak.

Autor smatra da je odnos među braćom, naslednikom krune i rezervom, teško popraviti jer je ponor između njih sve dublji. On tvrdi kako Vilijam veruje da je Hari naškodio porodici svojim javnim istupima i "kalifornijskim" stavom o svojoj veličini. Razni terapeuti nisu pomogli Hariju i stariji brat ga "više ne prepoznaje".

"Vilijam oseća da je izgbio Harija i ne želi da poznaje ovu verziju princa", poverio je neki insajder novinaru.

S druge strane, Hari je navodno spreman da krene dalje, bez obzira na to hoće li on i Megan dobiti izvinjenje "zbog svega što su doživeli od porodice od svog venčanja".

Kraljevska porodica

Profimedia

 

Posebno se bavi, o čemu se puno pisalo ovih dana, odnosom Kejt i Megan koji je od početka bio klimav - Kejt je, provela "više vremena pričajući o Megan nego pričajući sa njom" i "šaljivo bi se stresla kada bi se spomenulo Meganino ime".

A Kejt, princeza od Velsa je, po Skobiju, "ostvarenje sna za instituciju" - buduća kraljica je, piše, "uspešno potisnula stvarnu sebe, postala enigma za javnost, a možda i za sebe samu".

Novinar pripisuje Vilijamu je da je on, kada je umrla kraljica Elizabeta, "ignorisao brata" te je Hari "bio prepušten sam sebi". Poznato je da je kralj Čarls nazvao Harija i rekao mu da odmah dođe u dvorac Balmoral gdje je kraljica Elizabeta provela poslednje nedelje života i gde je preminula, ali on je bio prisiljen da plati privatni let 37.000 funti, jer je Vilijam organizovao let samo za sebe i prinčeve Endrjua i Edvarda.

Hari je za smrt svoje bake saznao "iz vesti". Njegov avion je kasnio zbog loših vremenskih uslova, vest o kraljičinoj smrti objavljena je u 18.30, a Hari sletio u Aberdin u 18.50 - Megan mu je poslala poruku da je nazove jer je na BBC-u videla šta se događa.

"Hari je bio slomljen. Kraljica mu je značila sve", piše Skobi koji se u knjizi bavi i rasizmom i raspravom o tome ko se pitao kakve će boje kože biti Arči, odnosom prema princu Endrjuu i drugim temama koje većinu Vindzora prikazuju u nimalo laskavom svetlu.

S druge strane, tvrdi, Hari je jako dobro. Uprkos tome što nema gotovo nikakav odnos sa ocem, bratom i ostatkom familije u Ujedinjenom Kraljevstvu, on je usresređen na očinstvo, na svoju decu Arčija i Lilibet. Skobi kaže da veliku pažnju posvećuje mentalnom i telesnom zdravlju, radi sa trenerom, planinari, vozi bicikl.

Kada je porodica u pitanju, ni njegova supruga Megan ne može da se pohvali idiličnom slogom - upravo je objavljeno kako joj preti još jedno suđenje za kaljanje ugleda njene polusestre Samante Markl. Ona tvrdi da ju je Megan popljuvala jer je ona razotkrila njene laži o usponu "preko trnja do zvezda" i traži 75.000 dolara odštete. Suđenje bi se trebalo da počne za godinu dana, u Tampi na Floridi, ali još uvek postoji mogućnost da sudija, kao i prošlu odbaci i ovu tužbu, pa do susreta sestara na sudu ni ne dođe.

 

@najzena.rs Kako se vi slažete sa svojom svekrvom? Pišite nam u komentatima! 👇🏻 #najzena #zena #fyp #foryou #foryoupage #fypシ゚viral #fypシ #svekrva ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading