"Tačkasta dama" ponovo oduševljava: Za njenu izložbu vredi kupiti avionsku kartu, dela sijaju kao najdragoceniji dijamanti!

Vesti 25.11.2023 20:36 0

Jedna od ključnih karakteristika i posebnosti Beskonačne sobe je interaktivnost...

Jajoi Kusama

Rodrigo Reyes Marin/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Do 24. marta 2024. godine u Palazzo-u della Ragione u Bergamu možete posetiti impresivnu izložbu japanske umetnice Jajoi Kusame Kusama je poznata po svojim instalacijama Infiniti Mirror Room, koje transformišu određeni prostor, najčešće sobu, u prostor ispunjen sa ogledalima koja uz pomoć dodatnih instalacija reflektuju beskonačnost.U Bergamu će biti izložena jedna od najpoznatijih Infiniti Rooms, a radi se na postavci „Kresenice na vodi” iz kolekcije njujorškog Muzeja Vitni American Art.

Kustos ove izložbe je Stefano Raimondi, a postavka se sastoji od uvodnog itinerera koji istražuje Kusaminu inspiraciju kroz pesme, filmove i dokumentaciju, pružajući mali uvod u kreativni proces i rad ovog cenjenog umetnika. U centru Krijesnica na vodi je instalacija veličine sobe dizajnirana za usamljeno posmatranje, koja se sastoji od male, zamračene sobe obložene ogledalima sa svih strana, dok je u centru prostora manji bazen sa platformom za posmatranje, piše Miss7.

Takođe, sa plafona visi čak 150 malih lampica koje, sinhronizovano, stvaraju bliceve ​​koji se potom reflektuju na ogledalima i vodi. Prostor izgleda beskrajan, bez vrha ili dna, početka ili kraja. Poput prethodnih Kusaminih instalacija, poput Infiniti Rooma iz 1965. godine, koja kombinuje ogledala i ikonske tačke, Fireflies oličava gotovo halucinogeni pristup stvarnosti. Iako je povezan sa umetničkom mitologijom i terapijskim procesom umetnikovog rada, on se takođe odnosi na izvore kao što su mit o Narcisu i Kusamini izvorni japanski pejzaži.

 

 

Jedna od ključnih karakteristika i posebnosti Beskonačne sobe je interaktivnost. Naime, posetioci nisu u klasičnoj ulozi posmatrača, odnosno postavka se ne posmatra samo gledanjem, već posetilac postaje deo umetničkog dela.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by yayoikusama (@yayoikusama_)

 

Svakim pokretom stvara se nova iluzija i posetilac „prilagođava“ postavku sebi, otvarajući mogućnost jedinstvene interpretacije. Stoga, ako želite da vidite ovu zaista impresivnu izložbu i doživite novo iskustvo, ako vas putovanje odvede na sever Italije, sigurni smo da ćete uživati u onome što vidite!

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Stvaranje istorije na sinoćnoj reviji mode u Parizu! ⭐ Manekenka Bela Hadid je, definitivno, ostavila najveći pečat na Pariskoj nedelji mode! Naime, bila je deo jednog od najspektakularnijih događaja na modnoj pisti u gradu svetlosti ikada‼️ Ova lepotica je imala haljinu "naprskanu" sprejom na njeno telo tokom velikog finala modne revije Coperni. 💃 🎥|@voguefrance #najžena #žena #revija #paris #belahadid ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

Komentari (0)
Loading