Princ Hari opet razočarao svoju porodicu: Na britanskom dvoru nova drama

Slobodanka Ćorić Vesti 07.11.2023 11:28 0

Odnosi između princa Harija i oca kralja Čarlsa III nisu se nimalo popravili, pa se nisu videli ni kada je princ početkom septembra bio u britanskoj prestonici da oda počast svojoj pokojnoj baki

Shutterstock

Shutterstock

Iako je odbegli vojvoda od Saseksa dobio poziv za proslavu, dolazak u London mu ne pada na pamet. Bliži se proslava 75. rođendana kralja Čarlsa III, tačnije 14. novembra, a neće joj prisustvovati njegov mlađi sin, princ Hari.

Po svemu sudeći, odnosi između njega i oca nisu se nimalo popravili, pa se nisu videli ni kada je princ početkom septembra bio u britanskoj prestonici da oda počast svojoj pokojnoj baki, kraljici Elizabeti Drugoj na prvu godišnjicu njene smrti.

Tada je Čarls bio sa Kamilom u škotskoj rezidenciji u Balmoralu, gde je kraljica preminula, i pozvao ga je da mu se pridruži, ali je on to odbio i poklonio se svojoj baki na njenom odru u kapeli u okviru Bakingemske palate.

Dakle, za samo dva meseca, Hari je odbio dva očeva poziva da se sastanu i barem izglade njihove razlike. A takvih je zaista mnogo. 15. septembar je bio rođendan princa, a kraljevska palata to nigde zvanično nije pominjala.

Raskol u kraljevskoj porodici počeo je kada su Hari i Megan odlučili da napuste svoje službene dužnosti u kraljevskoj porodici i presele se u Ameriku. Ulje na vatru su dolili intervjuom koji su dali Opri Vinfri, a Harijevi memoari Spara su samo podgrejali vatru. Navodno, Čarlsa je uvredilo i to kako je njegov sin opisao njegovu voljenu Kamilu, tvrdeći da je današnja britanska kraljica proračunata i da je ona ta koja je medijima odala mnoge dvorske tajne koje se tiču njega i njegovog brata Vilijama, piše 24sata.
 

Komentari (0)
Loading