Izložba o Naomi Kembel: U londonskom muzeju biće predstavljena blistava karijera slavne manekenke

Olja Jelić Vesti 03.11.2023 10:46 0

Londonski muzej Viktorije i Alberta (V&A) najavio je izložbu koja će istražiti 40-godišnju karijeru modela Naomi Kembel.

Naomi Kembel

Shutterstock

Izložba jednostavnog naziva “Naomi” predstaviće visoku modu u vlasništvu slavne manekenke rođene u Londonu.

Biće predstavljeni zanimljivi  konfekcijski odevni predmeti i odeća koju je Naomi Kembel već nosila. Zanimljivo je da će tu odeću londonskom muzeju ustupiti razni poznati dizajneri.

Biće to prva izložba muzeja V&A fokusirana na karijeru jednog od vodećih modela današnjice, ispričana kroz njene odevne predmete u kombinaciji sa fotografijama i snimcima.

Organizatori izložbe koja će biti otvorena u junu sledeće godine prikazaće oko stotinu različitih modnih kombinacija iz četiri decenije duge karijere Naomi Kembel.

Moći će da se vide dizajnerski odevni predmeti Aleksandra MekKvina, modne kuće Šanel, kuće Dolče i Gabana, kao i dizajnera Azedina Alaje, Đanija i Donatele Versaće, Vivijen Vestvud i mnogih drugih velikih dizajnera. 

 

 

Naomi Kembel  je britanski supermodel. Otkrivena je sasvim slučajno na ulici u Londonu, kad je imala tek 15 godina. Krajem 1980ih i 1990ih se ubrajala među tri najprepoznatljivija i najtraženija modela na svetu i bila je među šest modela iz svoje generacije koji su proglašeni supermodelima. 

 

 

Naomi je bila na preko 800 naslovnih stranica časopisa i radila je na oko 1500 modnih revija.

 

@najzena.rs Stvaranje istorije na sinoćnoj reviji mode u Parizu! ⭐ Manekenka Bela Hadid je, definitivno, ostavila najveći pečat na Pariskoj nedelji mode! Naime, bila je deo jednog od najspektakularnijih događaja na modnoj pisti u gradu svetlosti ikada‼️ Ova lepotica je imala haljinu "naprskanu" sprejom na njeno telo tokom velikog finala modne revije Coperni. 💃 🎥|@voguefrance #najžena #žena #revija #paris #belahadid ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading