Bila je seks simbol 20. veka, a evo kako izgleda sad: Nakon brojnih ispada se u potpunosti povukla iz javnosti

Vesti 01.11.2023 19:55 0

Francuska glumica Brižit Bardo je imala titulu seks simbola 20. veka. Iako se predstavljala kao humanitarka, šokirala je islamofobičnim ispadima, a onda se gotovo u potpunosti povukla iz javnosti.

brižit

Profimedia

Rođena je 1934. u Parizu. Glumom se počela baviti 1952. godine, a svetsku slavu je postigla 1957. zahvaljujući filmu "And God Created Woman". Usledile su uloge u filmovima "The Truth", "Le Mepris", "Viva Maria!"... Snimila je više od 60 pesama. Dobila je Legiju časti 1985.

 

 

Nakon penzionisanja je postala aktivistkinja za prava životinja i osnovala fondaciju "Brigitte Bardot". Ona je čak šest puta kažnjena zbog podsticanja mržnje, a između ostalog, izjavila da Francusku napadaju "muslimani koji kolju ovce". U knjizi se žalila na "islamizaciju" Francuske.

"Dosta mi je da budem pod pritiskom ove populacije koja uništava nas i našu državu i nameće svoja pravila", rekla je.

U intervjuu za magazin "Valeurs Actuelles" je navela da su muslimani "praktično posvuda" i da Francuska ne bi trebalo da podseća na Alžir.

"Odgojena sam uz čast, patriotizam, ljubav i poštovanje prema svojoj zemlji i sada, kada vidim u šta se pretvorila, očajna sam", ispričala je.

Poslednju kaznu za podsticanje mržnje je platila u novembru 2021. Iznosila je 20.000 eura. Njen pi ar Bruno Žaklin također je kažnjen zato što je njeno islamofobično saopštenje slao novinskim organizacijama. Brižit je nedavno nakon dužeg vremenskog perioda viđena u javnosti.

 

 

 

@najzena.rs Koliko vas je koštao vaš omiljeni autfit? 💃 #najzena #moda #autfit #fypシ #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading