Bred Pit je razotkrio vezu Anđeline Džoli sa ruskim oligarhom: Dostavio njihovu prepisku sudu

Slobodanka Ćorić Vesti 27.10.2023 18:10 0

U mejlu koji je poslao sam biznismen on poziva Anđelinu da prenoći u njegovom škotskom zamku

Bred Pit je razotkrio vezu Anđeline Džoli sa ruskim oligarhom: Dostavio njihovu prepisku sudu

Profimedia

Blisko prijateljstvo glumice Anđeline Džoli sa ruskim oligarhom Jurijem Šeflerom, čovekom optuženim za zaveru sa njom protiv njenog bivšeg muža Breda Pita, otkriveno je u mejlu koji je poslao sam biznismen. U njemu on poziva Džoli da prenoći u njegovom škotskom zamku.

Šefler je rekao da bi Anđelina Džoli trebalo da ga poseti na imanju Tulčan u Škotskoj, nekoliko meseci nakon što mu je prepisala svoju polovinu vinograda koji je posedovala sa Bredom Pitom. Tim potezom je pokrenut rat između bivših supružnika, koji i dalje traje.

Nakon što je Džoli prodala Šefleru svoj udeo u francuskoj vinariji Šato Miraval u oktobru 2021, Pit je tužio zbog kršenja ugovora i od tada optužio Šeflerovu kompaniju za "pokušaj neprijateljskog preuzimanja" poslovanja vina. Sada, razmena imejlova između Šeflera i Džolijeve, uključena u novi set sudskih dokumenata koje su podneli advokati 59-godišnjeg glumca, pokazuje koliko je jaka njihova veza, a baron votke optužuje Pita da pokušava da 'sabotira' njihov poslovni odnos.

U poruci od 25. maja 2022. Šefler je napisao Džoli da su ona i njeno šestoro dece dobrodošli da ga posete u njegovom domu i naglasio zvezdi da može da mu se obrati ako joj ikada zatreba njegova pomoć. 

Nije poznato da li je glumica ikada otišla na odmor u zamak. Bračni par, koji se razveo 2016. godine, kupio je vinograd na jugu Francuske 2008. godine i postao ravnopravni vlasnici imanja kao i kompanije za proizvodnju vina. Džoli je u oktobru 2021. prodala svoj udeo u Tenute del Mondo, vinskom odeljenju grupe Stol, u vlasništvu ruskog biznismena Šeflera.

Pit je tvrdio da je njegova bivša napravila potez a da ga nije obavestila i optužio je da je pokušala da „namerno naruši poslovnu reputaciju ' i potkopavati njegovu investiciju dok se ona 'nepravedno obogatila'. "Bred je, kroz značajna finansijska ulaganja i godine napornog rada, izgradio veoma uspešnu porodičnu kompaniju. Miraval je shodno tome značajno uvećao vrednost od 2008. godine i sada vredi stotine miliona dolara. Anđelina je nastavila i potom izvršila navodnu prodaju. u tajnosti, namerno držanje Brada u neznanju i svesno je narušilo njegova ugovorna prava“, napisali su tada Pitovi advokati.

Ali u e-poruci koju je dobio Vaniti Fair, Džoli je navodno rekla Pitu 21. januara 2021. da planira da proda svoj udeo u kompaniji jer „ne želi da bude uključena u posao koji se fokusira na alkohol ili da ponovo poseti mesto koje označio je početak kraja njihove porodice.“ 

List je objavio da je Pit planirao da kupi akcije od nje, ali nakon što je odbila da potpiše ugovor o neotkrivanju podataka koji je sprečava da javno govori o njihovoj zloglasnoj avionskoj tuči, pregovori su propali. Pit je u svojoj tužbi naveo da je odustala od njihovog dogovora jer je bila ljuta zbog odluke o starateljstvu koja se odnosi na njihovu decu, kao i da je preko medija saznao da je svoje akcije prodala grupi Stoli, piše Tportal.
 

Komentari (0)
Loading