ZAŠTO JE NOVAK DAO DECI IMENA TARA I STEFAN Vezana su za Srbiju i kriju posebnu simboliku

Slobodanka Ćorić Vesti 23.10.2023 13:14 0

Jelena i ja volimo simboliku, nama su veoma važni koreni i vezani smo za Srbiju, pa iako je Stefan rođen u Monaku, on je Srbin, rekao je Novak Đoković

Porodica Đoković

Printscreen

Novak Đoković i njegova supruga Jelena Đoković odabrali su da su njihova deca zovu Tara i Stefan, a slavni sportista je otkrio zašto je izbor bio upravo ovakav.

"Koliko samo lepote i bogatstva nudi naša Srbija. Tara je divlja planina koja skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje. Jezera Perućac i Zaovine, istorijska reka Drina koja moćno teče i očarava svakog ko je ugleda. Zahvalni smo na zajedničkom, porodičnom vremenu i radujemo se daljem istraživanju bisera naše divne zemlje, napisao je Novak Đoković 2020. na Instagramu pa napomenuo da je lepota ove planine jedan od razloga što je njihova ćerka dobila ovo divno ime".

Novak Đoković je 2014. kada je sa suprugom dobio sina Stefana, izjavio za britanske medije sledeće:

"Znam da je Stefan internacionalno ime, ali ima veliku važnost u našoj zemlji. Nastalo je još u 12. veku, nosili su ga prvi kraljevi. Jelena i ja volimo simboliku, nama su veoma važni koreni i vezani smo za Srbiju, pa iako je Stefan rođen u Monaku, on je Srbin", rekao je srpski teniser.

 

 

Komentari (0)
Loading