Sofija Loren hitno operisana: Pored glumice su sinovi Karlo i Edoardo Ponti

Slobodanka Ćorić Vesti 25.09.2023 06:14 1

Ozbiljnost i dobar humor će joj sada biti od koristi, da ponovo raspali osmeh koji je opčinio ceo svet

Sofija Loren hitno operisana: Pored glumice su sinovi Karlo i Edoardo Ponti

Shutterstock

Sve je bilo spremno za veliku zabavu koju je Bari planirao za Sofiju Loren. Diva među divama bi danas dobila počasno državljanstvo, a takođe bi našla vremena da otvori četvrti restoran u Italiji koji nosi njeno ime u gradu.

Nažalost, proslave moraju biti odložene zbog porodične nesreće u kojoj je glumica učestvovala. Loren, koja je pre samo nekoliko dana - 20. septembra - napunila 89 godina, pala je pre neko jutro dok je bila u kupatilu u svom domu u Ženevi.

"Brzo je prevezena u bolnicu na odgovarajuće kontrole, gde je glumici dijagnostikovan prelom butne kosti“, saopštila je divina pratnja i dodala da je ona operisana.

"Popodne Sofija je operisana sa pozitivnim ishodom. Sada će morati da posmatra kratak period rekonvalescencije nakon čega sledi put ka potpunoj rehabilitaciji."

"Posle straha, nastupilo je olakšanje što mogu da saopštim da je operacija već obavljena i da je dobro prošla".

Pored glumice su njeni sinovi Karlo i Edoardo Ponti. U režiji potonjeg, Sofija je snimila film Život pred njim, objavljen na Netflik-u 2020. godine i u potpunosti smešten u Bariju. Delo koje je učinilo narod Pulje ponosnim, počevši od gradonačelnika Antonija Dekara, koji je komentarisao:

"Bari se vraća kao protagonista na svetsku scenu zahvaljujući sjajnoj kinematografiji sa izvanrednom Sofijom Loren. Kakva emocija, kakav ponos."

Ljubav koja je u potpunosti uzvraćena od strane dive, koja je želela da ode na ovo putovanje. Moraće da sačeka neko vreme i posveti se oporavku snage i energije.

"Ono što te čini lepim je ljubav prema životu, špageti i kupka sa maslinovim uljem“, jedna je od njenih najpoznatijih fraza, koja je mnogima postala životno pravilo. A sada ta ljubav prema životu – a zašto ne i prema špagetima – za verovati je da će pomoći glumici da se spokojnije suoči sa ovim oporavljanjem.

Uostalom, kako se uvek sećala, „život nije laka igra, zahteva ozbiljnost i dobar humor“. Ozbiljnost i dobar humor će joj sada takođe biti od koristi, da ponovo raspali osmeh koji je opčinio ceo svet. Ona ista koja će zablistati kada postane počasni građanin Barija, a onda konačno ode na slavlje uz fini tanjir špageta.
 

Komentari (1)
Loading
A Life Ahead
25.09.2023 17:00

Carica. Pogledajte poslednji njen film. Vise je nego odlican.