Muza Đanija Versaćea opet na modnoj pisti: Klaudija Šifer se iznenada pojavila i zapalila Milano

Olja Jelić Vesti 23.09.2023 13:57 0

Otkako je ona odlučila da više neće hodati po pisti, pojavilo se mnogo izuzetnih manekenki, ali se svi i dalje sećaju nje i mole je da se vrati

Klaudija Šifer

EPA

Na Nedelji mode u Milanu, italijanski brend Versace predstavio je kolekciju za proleće i leto 2024. godine, a revija koja je pod snažnim uticajem nekih prošlih motiva i prepoznatljivog stila ove modne kuće završena je – spektakularno.

Nova kolekcija Donatele Versače inspirisana je onom koju je njen pokojni brat Đani radio za jesen 1995. godine, ali je kreatorka čitala njegov tadašnji rad na svež način i ponudila vrlo aktuelne modele.

Vrlo damske kreacije, pod uticajem dezena, krojeva i detalja koji su bili zaštitni znak brenda Versace pre motiva džungle i zihernadli, bile su upotpunjene frizurama kakve je na revijama ove kuće devedesetih nosila Klaudija Šifer. Sve je to bila samo uvertira u apsolutnu senzaciju na kraju, kada je šou zatvorila slavna Nemica lično.

 

 

Klaudija Šifer na reviji modne kuće Versace

Klaudija Šifer prošetala je pistom u column haljini mint i srebrne boje, ukrašenoj šahovnicom i kristalnim perlama, koja je dizajnirana specijalno za nju.

– U suštini, oblikovana je prema mom telu. Pristaje mi kao par rukavica – kaže jedan od prvih supermodela iz devedesetih.

Neposredno pred izlazak na pistu, Klaudija je za Vogue rekla da nije nervozna jer se tokom pauze od modelinga trudila da ostane zdrava, odmorna i u formi.

 

 

– Osim toga, ja sam samo svoja – istakla je.

Poslednji put je pre toga Klaudija prošetala pistom na predstavljanju kolekcije modne kuće Versace za proleće 2018, kada je zatvorila reviju s Karlom Bruni, Naomi Kembel, Sindi Kraford i Helenom Kristensen.

U međuvremenu se bavim mnogim drugim stvarima, uključujući i filmsku produkciju, a zanimljivo je da slavna Nemica pokušava da se penzioniše više od 20 godina, ali je modna industrija, uvek željna nje, iznova zove nazad.

Ona se pisti od tada vratila samo dvaput, oba puta za Versace, jer je Donatela Versače njena bliska prijateljica više od 30 godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @offdutyrunway

 

 


– Donatela je jednostavno divna, toplog srca, nežna, ispravna, ljubazna osoba kojoj je zaista stalo – kaže Klaudija. – Ovo je kao vraćanje u topli zagrljaj porodice Versače. Uvek se tome radujem. Za mene je ovo više od modne revije i reklamne kampanje. Mnogo više od toga.

Šiferova je istakla da je, kada se prijateljstvo stavi na stranu, uvek cenila Versace zbog njihovih kreacija, a njene omiljene u bogatoj arhivi ove kuće su metalik, svetloplave, svetloroze i zlatne kolekcije.

– Mini-suknje s kratkim džemperima, čizme do kolena u bojama koje se slažu sa džemperom... tako da dobijete ceo look – rekla je Klaudija Šifer sećajući se kolekcije za jesen 1994. – Kakav flešbek na rane devedesete.

 

Komentari (0)
Loading