Danas je godinu dana od smrti kraljice Elizabete II: Ceo svet priča o haljini Kejt Midlton u kojoj je došla na pomen

Jelena Vukelić Vesti 08.09.2023 17:26 1

Danas je tačno godinu dana od smrti kraljice Elizabete II.

Kejt Midlton

Profimedia

Pre tačno godinu dana preminula je čuvena kraljica Elizabeta II. Na ovaj važan dan za kraljevsku porodicu, protokoli su u punom jeku, pa je gotovo cela porodica okupljena. Kejt Midlton je zajedno sa svojim suprugom princem Vilijamom došla u katedralu kako bi položili venac pored portreta preminule kraljice tokom službe u katedrali Svetog Davida.

Prva godišnjica smrti kraljice Elizabete Druge obeležena je malom privatnom službom u staroj katedrali u Velsu. Ljudi su se od ranog jutra okupljali kako bi videli Kejt i Vilijama, koji su stigli tek popodne. Oni su srdačno pozdravili okupljene građane pre nego što su ušli u katedralu kako bi prisustvovali desetominutnoj službi u čast kraljice.

Vilijam je išao pored Kejt, a Kejt je stavila buket belih ruža ispred fotografije kraljice Elizabete II.

Za ovu priliku, Kejt je izabrala jednostavnu haljinu boje burgundija, sa dva zlatna dugmeta koja su izgledala drugačije u dnevnom svetlu u poređenju sa tamom katedrale.

 

 

Haljina klasičnog A kroja doprinela je ozbiljnom i suzdržanom izgledu Kejt, a uz nju je nosila i minđuše koje su nekad pripadale preminuloj kraljici. Kejt je upotpunila svoj izgled fascinatorom iste boje i salonkama sa visokom potpeticom koje su je učinile besprekornom.

Ovaj trenutak dolazi u isto vreme kada je Vilijamov brat, princ Hari, posetio tajnu kapelu Svetog Đorđa u Vindzoru, mestu gde je sahranjena kraljica.

Dok nacija obeležava prvu godišnjicu smrti kraljice Elizabete, okupljeni građani su se okupili ispred Bakingemske palate, a vojni pozdravi u čast Njenog Veličanstva odjekivali su širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Vilijam i Kejt su podelili svoje omiljene slike pokojne monarhinje i izjavili:

"Danas se sećamo izuzetnog života i nasleđa Njenog pokojnog Veličanstva kraljice Elizabete. Nedostajaćeš svima."

Komentari (1)
Loading
Samosvesna građanka
09.09.2023 01:47

O njenoj haljini garant pričaju u Kini, u Rusiji, u S. Arabiji, u Iranu, u Iraku, u svim državama Latinske Amerike, u svim državama Afrike.