Lepa manekenka danas slavi 29. rođendan: Pravo ime Điđi Hadid je srpsko, svaka druga žena u Srbiji se tako zove

Jelena Vukelić Vesti 23.04.2024 12:51 0

Điđi danas puni 29 godina. Ona je jedna od najpoznatijih američkih modela današnjice, a pored ove titule, predstavnica je i pravi primer smene generacije u svetu modelinga i manekenstva

Điđi Hadid

EPA

Gotovo da ne prođe dan da ne vidimo nekoliko njenih fotografija i ne pročitamo neki detalj o njenom životu i karijeri, ali je malo poznato kako zapravo glasi pravo ime slavne manekenke

Naime, mlada Amerikanka se zapravo zove Jelena, a sve je otkriveno kada ju je mlađa sestra Bela pohvalila na Instagramu..

Bela je objavila naslovnicu mazagina "Vogue" na kojoj pozira mlada manekenka Điđi, te joj je uputila brojne komplimente i priznala koliko je ponosna na nju.

– Toliko sam ponosna na tebe, Jelena! Taj sjaj posle trudnoće… Zadivljuješ me svakog dana! Naterala si me na suze… Davanje lica, kose, tela… Ali, najvažnije od svega je davanje dobrote, poštovanja, integriteta i majčinstva! Najbolja mama. Najbolja devojka. Volim te, sestro, moja lična Superženo! – napisala je Bela na Instagramu i pokrenula lavinu komentara na pomenutoj mreži.

Kako Điđi od Jelena?

Ime Điđi joj je prenela majka. Kako se to dogodilo objasnila je u intervjuu za Vogue još 2015. godine. 

 „Moju mamu je majka tako zvala kada je bila mlađa, pa je onda i mene moja mama tako zvala".

Ona je dodala:

- U prvom ili drugom razredu bila je devojčica po imenu Helena i došlo je do zabune sa učiteljicom koja je morala da proziva naša imena. Pa je učiteljica pitala moju mamu: 'Da treba Jelenu da zovemo po nadimku, kako bi to bilo?' A moja mama je rekla:

- Ponekad je zovemo Điđi i ime se zadržalo.

Komentari (0)
Loading