Sa samo 43 godine, Šeron Stoun je doživela moždani udar koji je doveo njen život u opasnost. Uprkos izazovima, Šeron se potpuno oporavila i više nego ikad brine o svom zdravlju. Otkrijte pet navika u ishrani koje je Šeron Stoun usvojila da bi bila puna života.
1. Nemojte jesti prerađenu hranu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Svi znamo da prerađena hrana uopšte nije zdrava, ali ko ne pogreši s vremena na vreme? Šeron Stoun se drži dalje od prerađene hrane, koja sadrži mnogo dodatih sastojaka, višak šećera, masti i natrijum. Čak i ako su ukusne namirnice, kao što su čips, žitarice pune šećera ili brza hrana, one su lišene esencijalnih hranljivih materija i donose više štete nego koristi.
2. Ona voli povrće kuvano na pari
Povrće je puno vlakana i zdravih vitamina koji su potrebni našem telu, a Šeron Stoun to zna. Obožava povrće kuvano na pari i redovno ga služi uz losos, pileća prsa na žaru ili nemasne odreske. Štaviše, povrće ima nizak sadržaj kalorija i veliku zapreminu, tako da doprinosi postizanju stanja sitosti.
Konzumiranje povrća je neophodno kada želite da smršate, bilo da birate sirovo, kuvano, grilovano povrće ili ga jedete u raznim salatama. Ako se odlučite za salate, pazite na prelive, jer mogu imati šećera i previše kalorija. Odlučite se za što jednostavniji preliv od maslinovog ulja i balzamiko sirćeta.
3. Na njenom meniju su uvek jaja
Jaja su važan izvor proteina, uključena su u ishranu Šeron Stoun, uz nemasno meso, ribu i sireve. Jaja sadrže esencijalne hranljive materije, kao što su vitamin D, vitamin B12, antioksidansi, lutein i folna kiselina. Takođe su neophodni za razvoj i optimalno funkcionisanje mozga.
4. Ne preskačite doručak
Bez obzira na to koliko je zauzeta, Šeron Stoun zna da je doručak najvažniji obrok u danu. Zdrav i uravnotežen doručak pomaže vam da izbegnete žvakanje između obroka, kontrolišete apetit i daje vam energiju za početak dana. Glumica obično jede svež doručak, koji se sastoji od salate od lubenice, feta sira, nane začinjene maslinovim uljem, solju i biberom.
5. Nemojte piti alkohol
Šeron Stoun je primetila značajnu razliku u fizičkoj formi i u svom blagostanju kada je prestala da pije alkohol. Alkohol ima znatan broj kalorija, a ipak vam ne obezbeđuje nikakve hranljive materije. Redovna konzumacija alkohola može dovesti do povećanja telesne težine, kao i telesne masti, posebno oko stomaka. Štaviše, alkohol dovodi do dehidracije i starenja kože.
