Pet navika u ishrani Šeron Stoun: Slavna glumica ih se strogo pridržava i izgleda nikad bolje

Olja Jelić Vesti 29.08.2023 21:13 0

Pet navika u ishrani koje je Šeron Stoun usvojila da bi bila puna života

Šeron Stoun

Shutterstock

Sa samo 43 godine, Šeron Stoun je doživela moždani udar koji je doveo njen život u opasnost. Uprkos izazovima, Šeron se potpuno oporavila i više nego ikad brine o svom zdravlju. Otkrijte pet navika u ishrani koje je Šeron Stoun usvojila da bi bila puna života.

1. Nemojte jesti prerađenu hranu

Svi znamo da prerađena hrana uopšte nije zdrava, ali ko ne pogreši s vremena na vreme? Šeron Stoun se drži dalje od prerađene hrane, koja sadrži mnogo dodatih sastojaka, višak šećera, masti i natrijum. Čak i ako su ukusne namirnice, kao što su čips, žitarice pune šećera ili brza hrana, one su lišene esencijalnih hranljivih materija i donose više štete nego koristi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

 

2. Ona voli povrće kuvano na pari

Povrće je puno vlakana i zdravih vitamina koji su potrebni našem telu, a Šeron Stoun to zna. Obožava povrće kuvano na pari i redovno ga služi uz losos, pileća prsa na žaru ili nemasne odreske. Štaviše, povrće ima nizak sadržaj kalorija i veliku zapreminu, tako da doprinosi postizanju stanja sitosti.

Konzumiranje povrća je neophodno kada želite da smršate, bilo da birate sirovo, kuvano, grilovano povrće ili ga jedete u raznim salatama. Ako se odlučite za salate, pazite na prelive, jer mogu imati šećera i previše kalorija. Odlučite se za što jednostavniji preliv od maslinovog ulja i balzamiko sirćeta.

3. Na njenom meniju su uvek jaja

Jaja su važan izvor proteina, uključena su u ishranu Šeron Stoun, uz nemasno meso, ribu i sireve. Jaja sadrže esencijalne hranljive materije, kao što su vitamin D, vitamin B12, antioksidansi, lutein i folna kiselina. Takođe su neophodni za razvoj i optimalno funkcionisanje mozga.

4. Ne preskačite doručak

Bez obzira na to koliko je zauzeta, Šeron Stoun zna da je doručak najvažniji obrok u danu. Zdrav i uravnotežen doručak pomaže vam da izbegnete žvakanje između obroka, kontrolišete apetit i daje vam energiju za početak dana. Glumica obično jede svež doručak, koji se sastoji od salate od lubenice, feta sira, nane začinjene maslinovim uljem, solju i biberom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

 

 


5. Nemojte piti alkohol

Šeron Stoun je primetila značajnu razliku u fizičkoj formi i u svom blagostanju kada je prestala da pije alkohol. Alkohol ima znatan broj kalorija, a ipak vam ne obezbeđuje nikakve hranljive materije. Redovna konzumacija alkohola može dovesti do povećanja telesne težine, kao i telesne masti, posebno oko stomaka. Štaviše, alkohol dovodi do dehidracije i starenja kože.

 

Komentari (0)
Loading