Srećni i nasmejani: Poslednja fotografija princeze Dajane sa starijim sinom nastala samo deset dana pre njene smrti

Olja Jelić Vesti 26.08.2023 11:11 0

Bezbrižni i nasmejani, najpoznatiji mama i sin u Velikoj Britaniji uhvaćeni su u toplom trenutku, kada nisu ni slutili da se više nikada neće videti

dajana

Tanjug/Ap

Princeza Dajana, bivša supruga aktuelnog kralja Velike Britanije Čarlsa III, jedna je od najvoljenijih žena u istoriji i svakako omiljena članica britanske kraljevske porodice.

Iako je preminula pre više od četvrt veka, nakon što je zadobila fatalne povrede u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine, ona je svakodnevna tema u stranim i domaćim medijima.

 

 

Često se piše o njenim emotivnim krahovima u braku, ljubavnim avantuarama, modnim izdanjima... Posebno je fanovima nekadašnje princeze od Velsa interesantno da čitaju o odnosu princeze Dajane sa sinovima Vilijamom i Harijem.

Bivša supruga tadašnjeg princa Čarlsa neretko je kršila pravila i protokol, a posebno je to bio slučaj kada je reč o njenoj deci. Iako je imala na raspolaganju najbolje dadilje planete, Dajana je insistirala da ona radi veći deo posla oko Vilijama i Harija, a navodno je bila jedna od prvih članica kraljevske porodice na Ostrvu koja je želela da doji.

 

 

Njeni sinovi su u tržnom centru čekali u redu da se fotografišu s Deda Mrazom, nisu preko reda ulazili nigde u zabavnim parkovima, bili su prvi članovi kraljevske porodice koji su pohađali držanu školu...

Trudila se Dajana da njeni sinovi budu svesni kako izgleda stvaran život, daleko od lakeja, zlatnih čaša i kočija.

Poslednji susret princeze Dajane sa starijim sinom

Budući da je princ Vilijam prvo dete tadašnjeg prestolonaslednika Čarlsa, Djana se posebno trudila da dečaku koji će jednog dana postati kralj skine deo tereta s leđa i omogući mu da bude samo dete. Oni su negovali iskren i topao odnos, koji je narušen samo kada je Dajana 1995. godine dala intervju za Panoramu.

Tada je princ Viljam navodno bio ljut na majku, ali su se oni pre njene smrti pomirili. Ponovo su provodili vreme zajedno i uživali u šalama, a jednom takvom prilikom nastala je i njihova poslednja fotografija, nedugo pre Dajanine smrti.

Tog 21. avgusta 1997, princeza je izvela sina na ručak u londonski restoran La Famiglia, nakon čega su prošetali ulicom.

 

 

Dajana je nosila svetlosivo odelo, belu bluzu i svetlobraon salonke i torbu, dok je Vilijam bio u zelenim pantalonama, džemperu i košulji s kragnom. Oni su ležerno ćaskali, a princ se u jednom trenutku stidljivo osmehnuo i spustio glavu, dok ga je princeza Dajana radoznalo posmatrala sa osmehom, kao da čeka neki odgovor.

Deset dana kasnije, ledi Di je preminula u Francuskoj, nakon stravične saobraćajne nesreće u tunelu, koju je doživela tokom bežanja od paparaca s dečkom Dodijem al Fajedom. Prema istrazi, njen vozač je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola, a princeza nije bila vezana u svom sedištu.

Komentari (0)
Loading