Salata koju redovno jede joj pomaže pri mršavljenju: Dženifer Aniston je u šestoj deceniji i izgleda brutalno

Olja Jelić Vesti 25.08.2023 21:15 0

Kako salata Dženifer Aniston pomaže mršavljenje? Evo od čega se sastoji i kako to utiče na liniju, ali i lepotu.

Dženifer Aniston

Shutterstock

Holivudska zvezda Dženifer Aniston je u sjajnoj formi, što nije slučajno jer glumica  izuzetno vodi računa o svom izgledu. Redovno vežba, zdravo se hrani, meditira, a o nekim greškama koje je pravila u mladosti i zbog kojih je umalo upropastila telo, javno je govorila. U nekoliko navrata je čak i pričala o tome kako izgleda njen jelovnik, šta jede za doručak, ručak, večeru.

 

 

Zvezda "Prijatelja" je o svom telu počela da brine još praktično u detinjstvu, uprkos tome što nije imala uzor u roditeljima.

"Moji roditelji nisu mnogo brinuli zbog toga", nedavno je otkrila za "Today". "Tako da smo svake godine gledali kako njihova tela propadaju", rekla je. "Ako napunim 75, 85 godina, neću da budem u invalidskim kolicima. Neću da me neko podiže i vodi u toalet". Aniston naporno radi kako bi održala vitku liniju, njena ishrana se bazira na zdravim receptima, a koji uključuju i njenu omiljenu salatu.

Nutricionista za Eatthis.com otkriva zašto je ova salata Dženifer Aniston toliko korisna za mršavljenje i održavanje opšteg zdravlja.

1. Zelena salata krcata zdravim sastojcima

Aniston je otkrila recept za salatu koju redovno jede i koja je puna vitamina i hranljivih materija. Zelena salata je baza, a glumica voli da je malo obogati.

"Volim da dodam i neke pečurke. Zatim klice, avokado, kalamate masline, uvek malo sira — sira se nikada neću odreći. Isecite nekoliko tankih kriški parmezana, pekorina... fete... ili sve! Narezani bademi, semenke suncokreta." Aniston na vrh dodaje poširano jaje. Umaci koje koristi uključuju ulje i sirće ili vinegret, "a ako je vikend, dodam malo dobrog kukuruznog čipsa."

2. Povećan sadržaj zdravih masti

Bitna je vrsta masti koju jedete, a stručnjaci za ishranu kažu da su zdrave masti kao što su avokado, orašasti plodovi, semenke, maslinovo ulje i jaja važne jer imaju brojne zdravstvene prednosti, pomažu da se smanji rizik od srčanih oboljenja, poboljša nivo holesterola u krvi, reguliše šećer u krvi i smanje upale. Zdrave masti imaju blagotvorno dejstvo na krvni pritisak i pokazalo se da podržavaju zdravlje creva, prema UCLA Health. Pošto Aniston dodaje raznovrsno povrće i orašaste plodove, njena salata je "puna zdravih masti iz avokada, maslina, badema i semenki suncokreta", kaže dijetetičar i sertifikovani lični trener Džesi Feder.

"Ove masti su odlične za održavanje nivoa energije tokom dana, kao i za održavanje sitosti. Pomažu da izbacite nezdrave grickalice, što je idealno ako pokušavate da smršate."

 

 

3. Sadrži puno vlakana

Dovoljna količina vlakana u ishrani je takođe ključni faktor u održavanju zdravlja i kondicije. Feder objašnjava:

"Pošto sadrži avokado, orašaste plodove, semenke i povrće, ova salata je dobar izvor vlakana. Vlakna su odlična za podršku zdravlju creva, sitosti i sprečavanju gastrointestinalnih poremećaja. Ona su takođe važna za gubitak težine jer nas drže sitim tokom dugog vremenskog perioda."

 

 

 

4. Odličan izvor proteina

Proteini su neophodan deo naše svakodnevne ishrane. Oni smanjuju apetit i mogu da pomognu mršavljenje i to uz povećanje nivoa energije. Tako se bolje izgrađuje mišićna masa, jačaju kosti, a ovaj nutrijent doprinosi lepoti i zdravlju kože. Feder kaže da je omiljena salata Dženifer Aniston puna proteina.

"Sir, jaja, orasi i semenke su odlični izvori proteina. što je veoma važno da bude prisutno u svakom obroku ukoliko želite da oslabite", kaže i dodaje: "Proteinu je potrebno mnogo vremena da se vari, tako da ćete ostati siti tokom dužeg vremenskog perioda. To će vas sprečiti da se prejedate tokom dana."

 

Komentari (0)
Loading