Emili Rajtakovski je brzo posle porođaja dovela liniju do savršenstva: Zanosnu figuru duguje ovom napitku

Olja Jelić Vesti 24.08.2023 15:08 0

Emili Ratajkovski otkrila da sjajnu figuru duguje piću koje sagoreva mnogo kalorija.

Emili Rajtakovski

Shutterstock

Emili Ratajkovski je često nezvanično dobijala titulu najzgodnije poznate dame. Ona je jedan od najuspešnijih modela današnjice, a jednom prilikom je otkrila kako je posle porođaja uspela da dovede liniju do savršenstva. Kune se u jedan napitak koji pije redovno i koji pomaže u sprečavanju nakupljanja neželjenih kilograma. Reč je o soku koji ima samo dva sastojka - kurkumu i cveklu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

 

Ranije studije pokazale su da kurkuma i cvekla sadrže velike količine antioksidanasa koji sagorevaju kalorije i podstiču rad metabolizma. To su komentarisali i brojni dijetetičari koji uveravaju da je redovna konzumacija ovih namirnica odlična ako želite da održavate telesnu težinu.

Kurkuma, baš kao i sok od cvekle, sadrži nitrate koji su korisni za zdravlje srca i pomažu u širenju krvnih sudova kako bi se poboljšao protok krvi u telu. Ne samo da je njihova potrošnja odlična za naš cirkulatorni sistem, već može da pomogne i kod izdržljivosti, što nam dobro dođe tokom vežbanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

 

Dakle, prema rečima dijetetičara, kurkuma i sok od cvekle bukvalno mogu da nam pomognu da ostanemo u najboljoj mogućoj formi, čineći naše treninge efikasnijim, posebno ako su u pitanju vežbe zasnovane na izdržljivosti. Podsetimo, Jelena Đoković redovno pije čaj od kurkume čija je priprema vrlo jednostavna: treba vam samo tri četvrtine kašičice kurkume, dve velike kašike domaćeg meda i tri šoljice vode. Otopite kurkumu u vodi i kuvajte dok se količina vode ne smanji na dovoljnu količinu za dve šolje. Procedite, dodajte med i malo mleka.

 

Komentari (0)
Loading