"Sa ovim nosem je kao veštica iz Snežane": Bredli Kuper izazvao haos na mrežama fotkama iz novog filma, ljudi zgroženi

Olja Jelić Vesti 16.08.2023 20:57 0

Zbog novog filma o čuvenom kompozitoru Leonardu Bernstajnu, Bredli Kuper je dobio veštački nos

Bredli Kuper

Tanjug/Ap

Navikli smo da Bredli Kuper glumi u maestralnim ostvarenjima u kojima njegovo glumačko umeće zaista može da dođe do izražaja, međutim, poslednji film nije ni izašao, a već je dobio gomilu kritika. 

Bredli tumači ulogu pijaniste, kompozitora i prvog američkog dirigenta Leonarda Bernstajna koji je stekao slavu širom sveta. Ali za potrebe snimanja filma, šminkeri su mu stavili veštački nos, što je razbesnelo mnoge.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tracyanno (@tracyanno)

 

Bernstajn je bio sin jevrejskih imigranata iz Ukrajine, a veliki nos smatra se jednim od najvećih stereotipa za ovu zajednicu. Proteza koja je stavljena glumcu smatra se bespotrebnom i preteranom, jer dirigent uopšte nije imao veliki nos. 

"Bredli Kuper prirodno ima duži nos od Leonarda Bernstajna", "On uopšte nije imao veliki nos, i nema potrebe za dodavanjem proteza", "Sa ovim nosem je kao veštica iz Snežane"... samo su neki od komentara na račun glumca i produkcije. Uostalom, pogledajte kako je Bernard zapravo izgledao:

Leonard Bernstajn

Profimedia

 

Kao problem se pominje i činjenica da je glumac koji nije jevrejskog porekla odabran za ulogu slavnog jevrejskog dirigenta. "Postoji toliko divnih jevrejskih glumaca, trebalo je da neko od njih dobije šansu pre nego što je uloga jednostavno poklonjena nekome samo zato što je poznat", još jedan je od komentara.

 

Komentari (0)
Loading