Kraljica Ranija oduševljava izgledom u šestoj deceniji: Ishrana je ključ njene vitke figure, a ovu namirnicu posebno voli

Olja Jelić Vesti 15.08.2023 20:55 0

Kraljica Ranija, supruga jordanskog kralja, iznova oduševljava javnost svojim izgledom u šestoj deceniji

Kraljica Ranija

Profimedia

Stručnjaci su sada objasnili na koji način, uz pomoć ishrane i fizičke aktivnosti, kraljica Ranija održava savršenu figuru.

"Kraljica Ranija ne izbegava poslastice, ali u tom slučaju uživa u crnoj čokoladi.Polifenoli koji se nalaze u kakau mogu da deluju kao probiotici, pomažući korisnim dobrim crevnim bakterijama da napreduju. Crna čokolada takođe ima i antiinflamatorno i antioksidativno dejstvo, što pojačava sjaj kože", objasnila je za "Express.co.uk" dr Tamara Alireza, specijalista za funkcionalnu medicinu iz Londona.

 

 

Kraljica Ranija je i sama govorila o svojoj ljubavi prema crnoj čokoladi tokom intervjua sa Oprom Vinfri 2006. godine, rekavši "što tamnije to bolje".

Kao muslimanka, kraljica Ranija se uzdržava od alkohola, što je, prema rečima dr Tamare, velika zdravstvena korist.

"Poznato je da se kraljica Ranija uzdržava od alkohola i konzumiranja cigareta. Uz zdravu ishranu, to može usporiti proces starenja tela. Alkohol utiče na mikrobiom creva, koji može da promeni imunološku odbranu. Takođe izaziva dehidraciju i sistemsku upalu kada se prekomerno konzumira. To inhibira detoksikaciju, utiče na izgled kože i može da izazove nadutost i nadimanje, tako da je veoma mudro od nje da ga izbegava", objasnila je doktorka.

Kraljica Ranija voli da uživa u bliskoistočnoj hrani, a u jednom intervjuu 2010. godine rekla je da obožava da jede pita hleb.

 

 

"Pita hleb sa humusom i iseckanim sirovim povrćem - krastavcem, paprikom i šargarepom, je odlična užina. Pored toga što je ukusan, humus je bogat vlaknima, što je dobro za creva i može da smanji skokove šećera u krvi. Takođe je dobar izvor proteina, gvožđa, cinka", objasnila je dr Alireza.

Trener Liza Vin osvrnula se na rutinu vežbanja kraljice Ranije.

"Kraljica Ranija verovatno prati niz vežbi kao što su kardiovaskularne aktivnosti (džogiranje, vožnja bicikla ili plivanje) i vežbe za trening snage, bilo sa tegovima ili samo koristeći telesnu težinu, kako bi izgradila i održala snagu mišića. Kao deo ovoga, vežbe fleksibilnosti i istezanja takođe će poboljšati pokretljivost zglobova i sprečiti povrede. Aktivnosti kao što su joga ili pilates, koje se fokusiraju na istezanje i poboljšanje fleksibilnosti, doprineće opuštanju i mentalnom blagostanju", istakla je Liza Vin.

Trener Edvina Džener dodala je da se figura kakvu ima kraljica Ranija u 52. godini može postići samo redovnim treningom.

 

 

"Poznato je da kraljica Ranija uživa u trčanju kako bi održala svoju fantastičnu figuru, kojom sa 52 godine inspiriše mnoge žene. Tako doterana figura mogla se postići i održati samo redovnim treningom, uključujući kardiovaskularne vežbe i neki oblik aktivnosti sa opterećenjem. Ishrana je takođe bila ključni deo. Ne samo da je njena figura fantastična, već joj kosa i koža blistaju, što je takođe rezultat hrane koju jede", složila se Edvina sa prethodnim sagovornicama.

Komentari (0)
Loading